Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2019, 10:18
Pablito napisał(a):Wyświetl post
Budowaliście ? czyli czemu ktoś kto nie jest w Socios baa nawet nie miał w planach tego i widząc po wielu komentarza i na forum i na TT takich ludzi jest mnóstwo a jednak chcą pouczać Socios ?

Ile ludzi jest gotów w dzisiejszym świecie poświecić swój prywatny czas ? A tutaj zarówno Piotrek, Joanna, Witek i Robert przez ostatnie miesiące poświecili go więcej niż reszta razem - najłatwiej jest rzucić 5 dyszek i ukoić swoje sumienie.
Otoz ja uporzadkuje Ci tok myslenia innych osob.

1) Czesc ludzi (w tym i ja) nie zapisala sie do Socios z prostego powodu - albo chciala poczekac chwilke co z tego wyniknie w przyszlosci,albo tez jest ostrozna w oglaszaniu kolejnego stowarzyszenia zbawca Wisly. Bo wczesniej jedno stowarzyszenie jakos tak dziwnie z ta Wisla wspolprace skonczylo,pamietasz ? Czy masz juz tak krotka pamiec ?

2) JA nie zapisalem sie do Socios jednak PRZEDE WSZYSTKIM DLATEGO,ze widzialem jaka czesc ludzi tam bedzie przynalezec - calkowicie bezrefleksyjna,fanatyczna w pogladach na rozne tematy,nie widzaca problemow tam,gdzie bylo je widac jak na dloni itd.,itp.
Z czescia z nich bylo jak z tymi Niemcami z drugiej Wojny Swiatowej,co to byli w wojsku,a pozniej okazalo sie,ze wszyscy dziwnym trafem grali w orkiestrze frontowej...

3) Nikt nie chce pouczac Socios. Wrecz przeciwnie,to Socios chce pouczac nas,a to,ze nie mozemy miec opinii,a to,ze opinie czy dzialanosc ich Zarzadu (!) w przeszlosci nie bedzie rzutowac na Wisle teraz i w przyszlosci,ze ludzie nie moga uwazac,ze Jadczak robi dobra robote i od tego jest,zamiast tego powinni uwazac,ze Jadczak to "osiolek" jak wyrazil sie o nim "nasz" (?) "kolega" () serek. A wyrazal sie rowniez nieco mniej oglednie.
Przy okazji - wiekszosc wislakow,ktora tak potepia Jadczaka za kazdym razem,kiedy napisze cos - ich zdaniem - nieprzychylnego o Wisle,radosnie lajkuje wszystko,co Jadczak - slusznie - napisze o bezsensownych wycieczkach kibicow sasiadki w kierunku Wisly. Innymi slowy wtedy Jadczak jest ok,a normalnie jest "be".

4) Nikt nie ma watpliwosci co do Witka Ekielskiego - facet pokazal i na forum,i w zyciu,ze jest godny zaufania. To,ze chce poswiecic to zaufanie bo zna kogos niespelna rok,to pokauje mi,ze Socios nie udzwignelo jednego z moim zdaniem waznych zadan - stworzenia pozytywnego mechanizmu doboru kadr. Ale to nie moja sprawa. Jesli i Ty piszesz arogancko o tym,ze ktos chce pouczac kogos,albo ze najlatwiej jest komus rzucic kilka dyszek - to okazujesz ta pogarde,ktora to forum od lat dyszy w stosunku do tzw. piknikow i w ogole ludzi normalnych. Wsrod nich jest sporo studentow czy biedniejszych ludzi,czasem nawet niepelnosprawnych,i dla nich kilka dyszek to sporo. Gdyby Wisla miala normalnych ludzi wczesniej w zarzadzie,to te kilka dyszek nie doprowadzilyby do stanu,w jakim znajduje sie dzisiaj. A jednak wiekszosc tych geb,ktore kasaly tu wszystkich krytkujacych Zarzad na forum nawet w czasach,kiedy dla wiekszosci jasne bylo,ze cos jest gleboko nie tak,wiekszosc tych geb dzisiaj rozkwita i siega po ordery i zaslugi,mowiac obrazowym jezykiem. Nikt im tego przesadnie nie wypomina,kazdy zasluguje na druga szanse,ale odrobina przyzwoitosci nikomu nie zaszkodzi.

Sorry,kolego,ale czyjs prywatny czas nie jest zadnym poswieceniem - nie chcesz,nie pracuj dla klubu. Chcesz - pracuj. Nie widze jednak problemu,aby wielu,wielu innych,jak i ja,mialo z tego powodu wyrzuty sumienia. Wspomagamy wydatnie Wisle nie od wczoraj,i nie masz prawa wartosciowac czyjejs pomocy.
Nie Ty.

Socios nie bylo w stanie uratowac samo Wisly. Jadczak wydatnie pomogl w demaskacji tego,co zlego dzialo sie w Wisle.Dzisiaj nie dostaje nawet odrobiny kredytu zaufania od czesci Wislakow,wsrod ktorych - jakiez zdziwienie - przoduja ci,ktorzy mu takze kiedys nie ufali. Dla mnie to klasyczny przyklad schizofrenii pogladow. Ludzie,ktorzy cierpia na ta przypadlosc nie powinni miec eksponowanych miejsc w Socios. Socios zrobia co zechca,ale tu sprawa dotyczy wyznaczania standardow,ktore powinny byc - moim zdaniem - szczegolnie wysokie.

I zeby nie bylo - doceniam to,co do tej pory dzialanosci Socios zrobili,w tym i inkryminowane osoby Prezesa i v-ce Prezesa. Ale chodzi o standardy. Zobaczymy jak to sie rozwinie. Zapewne czesc osob napisze,ze to spisek...
Powód: sorry za literowki
Ostatnio edytowane przez wyar : 11.06.2019 o godz. 10:30.
You'll never know...
Odpowiedz cytując