Karherop napisał(a):

W sumie trochę rozpędziłem i wygłupiłem się pisząc o nim jako największym minusie.... Jednak dla mnie
spore rozczarowanie. Mam na myśli to, że mówiono o nim dużo dobrego, chyba najwięcej spośród wszystkich młodych. Boisko i nasza liga niestety go brutalnie zweryfikowały, przynajmniej w zeszłym sezonie.
Odniosłem wrażenie, że przez jego hmm nieporadności w ustawianiu, sprawiał dużo kłopotu kolegom z zespołu.
Ostatnie zdanie, zgadzam się z nim. Tylko jest jeden problem. Pierwsza liga chyba w jego wypadku nie wchodzi w grę.... Będziemy go ogrywać my, a nie ktoś inny. Środek pomocy jest słabo obsadzony i nie zanosi się na to, że będzie lepiej, plus ryzyko odejścia Bashy (o ile nie podpisał już...). Zmieników musimy mieć....
Rożnica, między tymi, którymi wymieniłeś jest taka, że oni zagrali w trakcie sezonu parę o ile nie paręnaście naprawdę dobrych meczów... A Plewka, kompletnie odwrotnie. Poniekąd mam żal, że lepiej nie wykorzystał danej mu szansy. Dużo lepiej.
Motoryczne odniosłem wrażenie, że wyróżniał się w porównaniu do wszystkich innych młodych sprawdzanych w tym sezonie. Ale.... Np. taki Hoyo-Kowalkis, motoryczne na razie słabo wyglądał, ale nadrabiał inteligencją w grze. Plewka, niekoniecznie.
To może wynikać, z tego jaką pozycji obsadza. Środek pomocy to duża odpowiedzialność.
Cóż, trzeba sobie życzyć, by Patryk po okresie przygotowawczym wskoczył na wyższy poziom i w nowym sezonie dał nam więcej radości.
Pozdor.