Wyświetl pojedynczy post
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2019, 18:14
Ja tylko mam nadzieję, że te ceny nie są po prostu skalkulowane na zasadzie popatrzenia w sufit, tylko w jakiś sensowny sposób.
Ale tak, nie przesadzajcie, pewnie jest jakaś tam grupa ludzi, dla których ta podwyżka będzie wystarczającym argumentem, żeby nie pójść na mecz, ale podobnie jak przedmówcom wydaje mi się, że będzie to na tyle niewielka grupa, że suma wpływów i tak będzie wyższa. A w naszej sytuacji to kluczowe.
Zresztą, dam sobie rękę uciąć, że cena ma bardzo ograniczone znaczenie, jeśli chodzi o frekwencję, bo na mecz o pietruszkę z nieatrakcyjnym kibicowsko przeciwnikiem gdyby bilety były nawet po te 5 zł, to stadion i tak nie byłby pełny.
Reasumując: podwyżka zdecydowanie tak, naszą rola jest, żeby dla tych, których naprawdę na mecz nie stać zafundować bony, które się sprawdziły (aż za bardzo, bo odniosłem wrażenie, że było ich więcej niż chętnych na nie ale to tylko moje wrażenie)
PS. Gdyby cena biletów i sportowa forma drużyny były jedynymi ważnymi elementami, czyli kupno biletów do nas i na kaufland byłoby substytucyjne, karnety do nich sprzedawały by się jak ciepłe bułeczki, a coś mi się wydaje, że tak jednak nie będzie
Odpowiedz cytując