Wyświetl pojedynczy post
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.05.2019, 11:44
Po to była między innymi akcja "zasponsoruj karnet" (bardzo IMHO udana). Wiadomym jest, że nie każdy będzie w stanie wydać 300-400 zł na rundę, ale też takie karnety to nie cały stadion.

320 PLN za karnet na sezon (czyli minimum 18 meczy w Eklasie + może jakiś puchar) daje średnią cenę wejściówki na poziomie 17,8 PLN. Niestaty ale nie znajdziesz nic tańszego (chyba, że wchodzisz na ulgowym).
2 bilety w miesiącu kupowane osobno dadzą min 50PLN. Zwiększenie ceny karnetu (rocznego) o 10% nic nie zmieni w sytuacji typowego nabywcy (a jeśli zmieni, to wybacz, ale przy obecnej sytuacji na rynku pracy/płacy, można mówić o zjawisku mocno nietypowym), natomiast dla Klubu będzie sporym ułatwieniem (zakładając 12k karnetów rocznych, średnia podwyżka o 40 PLN na karnecie powinna wygenerować ok 0,5mln złotych do klubu EXTRA! 0,5 mln to jest zakładam koszt utrzymania tak potrzebnych dla dalszego rozwoju naszych młodych talentów rezerw.

W kwestiach "potem kupi droższy" to moje własne życiowe doświadczenie (a czwarty krzyżyk się kończy, więc mogę mówić o takowym) brutalnie podpowiada, że 90% NIE kupi droższego, tylko będzie się burzyło, że dlaczego nie za darmo. Ale to wynika z mojego doświadczenia i jeśli ktoś ma inne, to w pełni się z nim zgadzam.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując