|
Te 5 mln EUR to IMHO na chwilę obecną dość mocno na wyrost, aczkolwiek prawdą jest, że jeśli chłopaki będą się rozwijać w tym tempie, to mogą być warci dobre pieniądze. Maleńki offtop - do najbardziej wartościowych w tej chwili piłkarzy doliczyłbym Klemenza, który (poza sporadycznymi wpadkami) gra coraz lepiej i pewniej; na mój gust to od niego będzie w przyszłym sezonie ustalana obrona, a jeszcze ma 2 lata kontraktu (nie wiem, na jakiej pozycji gra przymierzany do nas Niepsuj, ale biorąc pod uwagę odejście Pietrzaka, Sadlok wróci na lewą, bo Grabowski musi się jeszcze trochę pouczyć seniorskiej gry).
Wracając do tematu - zastanawiam się, na ile podwyżka cen karnetów mogłaby wpłynąć negatywnie na poziom sprzedaży. Za rundę wiosenną zapłaciłem na E trochę ponad 300 PLN, zakładam, że za karnet całoroczny przy obecnej sytuacji wydam 750-800 PLN i nie będę zadawał pytań dlaczego tak drogo. Przy takiej ilości sprzedanych karnetów jak na wiosnę - 100 PLN na karnecie da nam 1,6 mln przychodu (czyli realnie koszt utrzymania rezerw +/- spłata jakiegoś zadłużenia). Jak myślicie ? Ile osób byłoby skłonnych zrobić to samo?
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|