Wyświetl pojedynczy post
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2019, 10:18
Chciałbym jeszcze o Boguskim:
Większość naszych piłkarzy niemal w każdym meczu ma zagrania po których ręce opadają. Niestety dla Rafała, ale jego złe zagrania są bardzo "widowiskowe" (ostatnio straty Vukana zaczynają im dorównywać), ale... Ale jest to gracz, którego 1/3 życia to Wisła Kraków. Który oddał mnóstwo zdrowia za ten Klub. I chociaż zdarzyło mu się odstawić nogę, fatalnie zagrać, to jednak zazwyczaj walczył, biegał, starał się. Dlaczego owację po meczu dostał Wasilewski? Bo przedłużył kontrakt? Bo gra u nas pierwszy sezon? Dlaczego Pietrzak? Bo odchodzi? A pominięto Boguskiego? Boguski może i nie jest charyzmatyczny, nie porywa tłumów ani grą, ani zachowaniem, ale to nie oznacza, żeby go pomijać przy podziękowaniach - chociaż to jeszcze jestem w stanie zaakceptować, ale gwizdanie przy zdejmowaniu go z boiska to po prostu żenada i jest mi po prostu, po ludzku wstyd za tych którzy gwizdali - za brak szacunku dla tak zasłużonego zawodnika. Dla mnie Rafał Boguski jest legendą tego klubu i to legendą na poziomie Głowackiego czy Brożka.
Tyle ode mnie w tym temacie. Dziękuję.
Odpowiedz cytując