Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2019, 10:24
Cytat:
Lis zagrał mecz poprawny ale chyba zachwyty się biorą z tego że praktycznie w co drugim (lub częściej) meczu robił babola. Dzisiaj wybronił kilka strzałów to prawda ale to nie były jakieś wymagające uderzenia. Większość na idealnej wysokości dla bramkarza gdzie miał sporo czasu na reakcję i to wszystko co miał było jego obowiązkiem wyciągnąć bo inaczej wylewała by się tu na niego fala krytyki. Chociaż oczywiście chwała mu za to że tego błędu nie popenił bo okazji do tego miał sporo.

Ja uważam, że nie wszystko było na notę.

Przy strzale z dystansu tuż przy lewym słupku [prawym bramkarza] wysokość co prawda była dobra, ale siła i precyzja strzału mogłaby zaskoczyć nie jednego bramkarza, a on to ładnie sparował. Tutaj lekki plusik. To był jeden z takich strzałów do wyciągnięcia, ale jakby mu przeszło po palcach i wpadło nikt nie mógłby mieć pretensji. Minusem Lisa było to, że on sporo takich strzałów wpuszczał (i nie mówię o oczywistych babolach) - tutaj dał radę pomóc.

Interwencja pod koniec meczu, gdy złapał w zęby strzał idący w okolice okienka z bliska. Tutaj wyczuł strzelca i świetnie to zrobił.

Obronione sam na sam bodajże z Soriano.

No ni chuja nie wychodzi mi mecz 'na notę'. Sorry, ale nie.

Cytat:
Ja się modlę żeby Vukan od nas nie odszedł bo przerasta wszystkich o co najmniej półkę. Ok, zdarzyło mu się kilka strat dziś, ale ktoś tam niesłusznie porównywał te straty do Patryka Plewki po których zazwyczaj padały bramki dla rywala lub 100 procent sytuacja. Vukan to profesor, bierze na siebie ciężar gry, jest świetny technicznie ma dobry balans przez co łatwość wygrywania pojedynków i bardzo często super przyspieszy grę jednym zagraniem z czego wychodzi duża przewaga sytuacyjna, lecz niestety rzadko kto dalej potrafi to wykorzystać. Nie pamiętam tak dobrego ŚP u nas od dawien dawna. Dla mnie dużo lepszy niż Brlek

Vukan ma umiejętności bardzo wysokie. To jest typ gościa, który gra na dużym ryzyku i generalnie co mecz ma conajmniej jedną stratę typu Patryka (FAKT) i conajmniej dwie - trzy wypracowane dogodne okazje dla drużyny (FAKT).

W tym meczu zmienił proporcję z 1:3 na 10:2. Dlatego zagrał po prostu ŹLE. Nie ma co mu słodzić, gdy zagra wybitnie słaby mecz a ten taki był.

Cieszą 3 punkty i praktycznie zapewnione 9 miejsce. Nie wierzyłem w to z taką kadrą. Cieszy tym bardziej że zrobiliśmy to, dodatkowo ogrywając młodych. Brawo sztab, brawo drużyna.

Cytat:
PS. Co do karnego. Byłem mocno zdziwiony tą decyzja jak i reakcja większości SB że słuszny (chociaż pewnie gdyby takiego karnego dali koronie miałbym więcej zwolenników) . Tak jak tam pisałem po reakcji piłkarzy widać czy coś jest na rzeczy czy nie. Z reguły jest tak, że kiedy jest choćby cień szansy na karnego to piłkarze drą się, lecą, machają rękami, protestują. Tutaj, nic z tych rzeczy, każdy grał dalej, bo nikomu nie przyszło do głowy że może być z tego karny. Grając i oglądając tysięcy meczy nigdy za coś takiego nie widziałem karnego. Trafił go, jasne, ale takich sytuacji jest multum. Jak dwóch piłkarzy skacze do główki i sie zderzają głowami bo jeden jest ciut spóźniony to nikt nie daje karnego. Tutaj analogiczna sytuacja tylko ze trafił go ręką bo jest bramkarzem. Niemniej jednak dobrze ze dał i pewnie się wybroni, bo kontakt był, ale byłem zdumiony gdy wogole poszedl to sprawdzać

Tutaj też się nie zgadzam. Na powtórkach widać, że Klemens zagrał piłkę i dostał z pięści w pyjo od bramkarza. Jak uderzenie bokserskie to nie karny to ja nie wiem co nim jest. Bramkarz sam sobie winien, spóźnił się z interwencją. Pierwsze ujęcie pokazało, że nie dotknął piłki na drugim było złudzenie moim zdaniem, że ją musnął ale dlatego, że kamera była w złym miejscu.

A Stefański spieprzył mecz, bo powinien wcześniej kartki wyciągać. I czerwona za faul na Vukanie się należała. Nie potrafił uspokoić meczu i w pierwszej połowie to była rzeźnia z polowaniem na kostki. Jak w drugiej zaczął wyciągać kartki to się uspokoiło.
Odpowiedz cytując