|
Lis zagrał mecz poprawny ale chyba zachwyty się biorą z tego że praktycznie w co drugim (lub częściej) meczu robił babola. Dzisiaj wybronił kilka strzałów to prawda ale to nie były jakieś wymagające uderzenia. Większość na idealnej wysokości dla bramkarza gdzie miał sporo czasu na reakcję i to wszystko co miał było jego obowiązkiem wyciągnąć bo inaczej wylewała by się tu na niego fala krytyki. Chociaż oczywiście chwała mu za to że tego błędu nie popenił bo okazji do tego miał sporo.
Ja się modlę żeby Vukan od nas nie odszedł bo przerasta wszystkich o co najmniej półkę. Ok, zdarzyło mu się kilka strat dziś, ale ktoś tam niesłusznie porównywał te straty do Patryka Plewki po których zazwyczaj padały bramki dla rywala lub 100 procent sytuacja. Vukan to profesor, bierze na siebie ciężar gry, jest świetny technicznie ma dobry balans przez co łatwość wygrywania pojedynków i bardzo często super przyspieszy grę jednym zagraniem z czego wychodzi duża przewaga sytuacyjna, lecz niestety rzadko kto dalej potrafi to wykorzystać. Nie pamiętam tak dobrego ŚP u nas od dawien dawna. Dla mnie dużo lepszy niż Brlek
Cieszą 3 punkty i praktycznie zapewnione 9 miejsce. Nie wierzyłem w to z taką kadrą. Cieszy tym bardziej że zrobiliśmy to, dodatkowo ogrywając młodych. Brawo sztab, brawo drużyna.
PS. Co do karnego. Byłem mocno zdziwiony tą decyzja jak i reakcja większości SB że słuszny (chociaż pewnie gdyby takiego karnego dali koronie miałbym więcej zwolenników) . Tak jak tam pisałem po reakcji piłkarzy widać czy coś jest na rzeczy czy nie. Z reguły jest tak, że kiedy jest choćby cień szansy na karnego to piłkarze drą się, lecą, machają rękami, protestują. Tutaj, nic z tych rzeczy, każdy grał dalej, bo nikomu nie przyszło do głowy że może być z tego karny. Grając i oglądając tysięcy meczy nigdy za coś takiego nie widziałem karnego. Trafił go, jasne, ale takich sytuacji jest multum. Jak dwóch piłkarzy skacze do główki i sie zderzają głowami bo jeden jest ciut spóźniony to nikt nie daje karnego. Tutaj analogiczna sytuacja tylko ze trafił go ręką bo jest bramkarzem. Niemniej jednak dobrze ze dał i pewnie się wybroni, bo kontakt był, ale byłem zdumiony gdy wogole poszedl to sprawdzać
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 11.05.2019 o godz. 06:08.
|