Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.04.2019, 07:35
Zapomnieliscie o jednym... Bo Wy czysto troretycznie piszecie a zapomnialo sie Wam ze w Polsce w sumie co roku mamy "wyscig" PARALITYKOW o MISTRZA POLSKI. I tu wlasnie cala Wasza teoria pada. Skoro o mistrza sie tu nie chce walczyc to co dopiero o inne miejsca.
Chociaż nie powiem bo przed spadkiem to zawsze sie tam dole ktos ladnie broni. Przyklad w tym sezonie Wisły Plock. Więc u nas to powinna byc 4 miejsca w pucharach a reszta ligi spada hehe ale tak serio i co do 10 zespolow a 3 spadkowiczow. Nie wiem jak to by sie w praktyce ulozylo,moze by sie taka zelazna 7 utworzyła a reszta by tylko awansowała na rok i od razu spadek - no ale to wtedy tez traci sens bo chodzi o rywalizację a tu by byla i tak 7 ktora wiadomo ze nie spadnie. Bo tez chodzi mi o to ze taka rotacja duza dobra nie jest bo byloby powiedzmy 5 klubów co nigdy nie spada a reszta sie rotuje miedzy eklasa a I liga. No ale spadanie co jakis czas do pierwszej ligi to jest rozpad zespolu i pozniej awans i znowu sie buduje od zera skład. Takze czy to takie fajne i wzmacniajace lige to nie wiem.
Ale tak czy inaczej to mysle ze system to tylko system. Systemem sie nic nie zmieni. Czy bedzie 4 czy 40 zespolow to nikt jak widac sie lepszy nie robi od tego. Musi byc podstawa czyli szkolenie,profesjonalizm, jakis system szkolenia na Polske, trzeba po prostu zapierdalac i to da efekty. Do tego scauting dobry itd no a i tak na koncu w takich krajach jak nasz czyli taki drugi pilkarski swiat bo nigdy Hiszpania czy Niemcami nie bedziemy decyduje to ze wpompuje w jakies Dinamo, Dynamo, Szahtar, Slavie jakies CSKA albo po prostu jakas druzyna ma swoje 5 minut jak kiedys Wisla lub Widzew lub Legia i gra dobrze kilka sezonow a pozniej znika. Niestety zachodu raczej nie dogonimy a nawet takie kraje jak Belgia czy Holandia beda zawsze lepsze od nas bo tam jest bliżej zachodu, bardziej tam pachnie kasa, profesjonalizmem i Hiszoabia czy Anglia. Jakos to po prostu tak juz jest. No ale potencjał jako kraj uwazam ze mamy i powinnismy sie starac i byc takim powaznym graczem w Europie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując