|
Nie piszcie, że dobrze wyszło, że gramy w dolnej 8 bo to bzdura. Lepiej grać przy +20k u siebie z Legią, Zagłębiem czy Pogonią, i dostać 0:4, niż dopłacać do interesu przy meczach u siebie z Płockiem, Miedzią czy Śląskiem i i tak zresztą przegrać.
Nie widzę, żadnych plusów (oprócz jednego poniżej) grania w dolnej 8 bo tak czy siak byśmy musieli testować młodych, bo wyjścia przy tylu kontuzjowanych by nie było.
Jedyny plus to uniknięcie bardzo prawdopodobnej porażki z pejsatymi w takim zestawieniu personalnym, lecz tak naprawdę spokojnie bym ją przyjął, bo dużej chluby by im to nie przyniosło, gdyby ograli naszą drużynę złożonej z 3 podstawowych graczy, 5 drugiego sortu, i 3 juniorów. Chociaż to wcale nie oznacza, żebyśmy musieli ten mecz przegrać, znając dolę garbatą sąsiadki.
Oczywiście brak awansu do top 8 nie jest jakąś katastrofą, aczkolwiek proszę o nie pisanie farmazonów, że to dobrze, że nas w niej nie ma, bo już było widać w poniedziałek jaki pojawił się regres frekwencji na trybunach.
Wygrana w Lubinie to mecze u siebie z Pogonią, Zagłębiem i Legią. Na pierwszy mecz z Pogonią po euforii po awansie pojawiło by się spokojnie 23k. Potem po ewentualnych w.......ach na Zagłębiu by pewnie było trochę gorzej, ale już na Legie też na luzie 20k (a gdyby jakimś cudem były wyniki to oczywiście więcej).
Więc nie zakłamujmy rzeczywistości, że brak awansu wyjdzie na dobre bo tak nie jest i nie będzie. Ogromnie szkoda tej ósemki, tak zwyczajnie, dla piłkarzy którzy przez cały sezon pokazali kawał serducha.
W Sosnowcu, na żaden wynik nie liczę (zresztą tak jak w każdym z pozostałych do końca meczów). Dla mnie piłkarze, zrobili swoje ogrywając dwukrotnie żydków i za to im jestem wdzięczny. Do tego piękne mecze z Legią, Lechem czy Lechią.
Fajnie by było jakby młodzi się pokazali z dobrej strony i jestem ciekaw tego Kumaha bo ma konkret gaz z tego co widziałem w CLJ.
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 24.04.2019 o godz. 15:56.
|