Wyświetl pojedynczy post
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2019, 14:49
Qadou napisał(a):Wyświetl post
Boguski niech sobie da spokój już z piłką po tym sezonie albo niech gra tylko gdzie indziej... czy on nie widzi że nic nie wnosi do drużyny + blokuje miejsce młodszym którzy mogliby się rozwinąć i klub by na nich zarobił w przyszłości? W tych mocnych klubach na zachodzie gdzie jest już jakiś wiekowy szanowany piłkarz grający długo w jednym klubie jak RB9 widząc że jest już słaby przeważnie sam odchodzi lub działacze sami go odpalają, nie gra tylko i wyłącznie za zasługi, tak jak RB9.
Wyobraź sobie, że pracujesz w jednej z największych firm w kraju. Przepracowałeś tu całe swoje życie, jesteś szanowany i znasz się ze wszystkimi. Teraz przychodzi do ciebie Twój szef i mówi: "Weź się zwolnij i idź na bezrobocie ewentualnie może się zaczepisz w jakiejś lokalnej małej firmie. Chcę zatrudnić na twoje miejsce kogoś młodszego ale nie mogę Ciebie zwolnić więc bądź tak miły i zrób to sam".

Przecież to jest ich praca, całe ich życie i sposób na utrzymanie. Czego ty się spodziewasz?

Co do Stolarczyka i składu jakim będzie grał. Po pierwsze każda pozycja wyżej to dodatkowe pieniądze. Po drugie słaba gra i brak wyników może się negatywnie odbić na frekwencji, na mniej atrakcyjnych godzinach meczów. Po trzecie jak młody ma się czegoś nauczyć to musi grać obok kogoś doświadczonego, inaczej to nie zadziała.

Myślę że wystawienie Brożka i Boguskiego w ostatnim meczu może świadczyć że na masowe ogrywanie młodych nie ma co liczyć.
Odpowiedz cytując