|
Pieniądze za miejsce na koniec sezonu to jedno ale mi najbardziej szkoda tego że raczej nie utrzymamy teraz frekwencji i atmosfery a co za tym idzie wpływy do kasy będą sporo nizsze. Każdy z nas pewnie czuje sie przybity i oby jak najmniej ludzi chciało sobie zrobić kilka meczy detoksu bo jestesmy potrzebni na stadionie w tej chwili tak samo albo jeszcze bardziej niz przez ostatnie kilka tygodni. Górna ósemka pozwoliła by nam może na poszukanie kilku wzmocnień w lecie może spłatę kilku długów, a tak to martwię sie czy znowu nie wpadniemy w spirale niewypłacalności.
Co do meczu to bardzo słabo to wyglądało, prawie wszystko już było napisane więc nie będę powtarzał po was ale widzę jedną rzecz o ktorej nikt nie mówi nic. Jak Stolar zaczynał u nas prace gdy tylko któryś Wislak miał piłkę w obrębie lub pobliżu pola karnego od razu decydował sie na strzał, widać było że takie są założenia trenera. Z automatu przeciwnicy grali bardziej bezpiecznie bo wiedzieli że chwila nie uwagi może się dla nich skończyć stratą gola. Ostatnie mecze jednak miałem wrażenie ze chcemy wejść z piłką do bramki chociażby wczoraj Drzazga w drugiej połowie ma piłkę na 11 metrze czas na strzał a szuka podania i traci piłkę. Dużo dosrodkowan z pozycji które nadawały by się już do oddania strzału a które zazwyczaj kończą sie stratą i szybkimi kontrami dla rywali i stratami goli. Tak było wczoraj tak było z Piastem i Sosnowcem. Trzeba popracować nad defensywa bo jak widać nie zawsze strzelamy te jedną bramkę więcej. Pietrzaka w obronie w ogóle nie widać przez to Sadlok musi ogarnąć sam lewego stopera i lewego obronce przez to chyba popełnia dużo baboli które ostatnio strasznie kłują w oczy plus to też że ostatnio daleko mu do samego siebie chociażby sprzed dwóch sezonów. Po prawej stronie podoba mi się Klemenz. Na niego bym stawiał ma warunki fizyczne i taki spokój jaki widziałem u Glowy czy Chaveza w blokowaniu i podbieraniu piłek przeciwnikowi. Może by go przygotowywac na miejsce Wasyla a na prawej dać Palcicia który wg mnie dwa ostatnie mecze chyba był najlepszy w zespole a marnuje sie na ławce. Wasyla uwielbiam ale peselu nie oszuka nikt z nas. Oby jeszcze pograł ale roznie może być. Oby też Buchal wrócił do zdrowia jak najszybciej bo poprostu jest 4 razy lepszy.. Wielki szacunek mam dla niego za to ze godzil sie na ławke i nie fochowal widząc że siedzi tylko dlatego że my promujemy Lisa..
To nie tak że ja chcę jechać po naszych zawodnikach jeśli ktoś to tak odbiera,bo to co się dzieje np na fanpejdzu Lecha na tt to jest czysta żółć i gówno wylewane na swoich zawodników i pracowników klubu przez ludzi którzy myślą że są Lecha kibicami i jedyne co goście potrafią to pisać żeby wszyscy wypier.... A dalej z nieba im spadnie manna i będą mistrzami. My też tacy byliśmy za czasów Cupiała na szczęście doroslismyi szkoda ze tak późno juz do tego ze nic nam sie za piękne oczy nie należy i na wszystko trzeba samemu ciężko zapracować. Dlatego chciałem tylko zwrócić uwage co uważam ze można by spróbować poprawić u nas czyli przede wszystkim bardziej skupic sie i trenować defensywe bo nie możemy tracić tyle goli, jeśli będzie to możliwe to ją wzmocnić jesli nie to trenować ile sie da i wyciągać wnioski.
|