Wyświetl pojedynczy post
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.04.2019, 07:08
Jesli kasa mialaby byc od nas (karnety, bilety, nowe akcesoria w sklepie), od sponsorow (nowy sezon, nowe pelne pule pieniedzy), i nowego kontraktu telewizyjnego i wystarczyc i jakos spiac budzet, to ja nie mam nic przeciwko temu.

Natomiast nie siedze w srodku, nie wiem jak to wyglada, a klub co zrozumiale i czego trzeba sie bylo spodziewac, po poczatkowej pelnej transparentnosci przychodow i wydatkow, gdzie kazdy sie mogl na podstawie tych danych pobawic w ksiegowego i policzyc ile miesiecznie wydaja na papier toaletowy nawet, teraz juz zadnych info na temat zyskow i strat nie wypuszcza.
A wiec mam obawy, bo zeby nastepny sezon nie wygladal jak ta runda, to do nas MUSI, no po prostu MUSI przyjsc bardzo, ale to bardzo ostroznie kalkulujac, co najmniej 10 nowych zawodnikow, na poziomie co najmniej obecnego pierwszego skladu. A tak naprawde przydaliby sie nawet troche lepsi od Kolara, Drzazgi czy Lisa. Dla chocby samej konkurencji i rywalizacji o miejsce w skladzie, bo to by dobrze zrobilo wszystkim. Czy na to znajda sie pieniadze? Bo ja rozumiem, ze mamy scouting naprawde niczego sobie i co roku jakims cudem sie nam trafia praktycznie za darmo co najmniej jeden kot, ktory ciagnie reszte skladu (Carlitos, Stilic, Wolski, Llonch, Basha, Savicevic), ale znalezc za darmo 10 takich Savicevicow, to chyba zakrawaloby o jakies objawienie panskie.
W innym przypadku bedzie jak w tej rundzie, jakis mecz wygramy, 4 przegramy, 2 zremisujemy i bedziemy balansowc na miejsacach 10-12.

Czy Kuba u nas zostanie na taka przecietnosc, a wrecz marazm? To mnie martwi teraz bardzo. Niewiarygodnie szkoda tej gornej osemki, ktos wyliczyl, ze jesli Lechia wygra Puchar Polski, to roznica miedzy 4 (do ktorego mielibysmy teraz 3 ptk straty) a 9 miejscem to 4 mln zlotych. Czyli tyle ile daly klubowi akcje.... tyle ile uratowalo klub przed zniknieciem z mapy po pozyczce od naszej trojki. Nizsze miejsca tez dalyby wiecej niz pozycje 9-10. Z tymi pieniedzmi byloby latwiej, ale przede wszystkim byloby latwiej z entuzjazmem ludzi, ktorzy emocjonowaliby sie meczami o cos w gornej 8. Mielibysmy 3 jesli nie komplety, to prawie komplety. A tak cudem bedzie srednia 20 tys ma tych 4 meczach. Wtedy byloby latwiej przekuc ten entuzjazm na nastepny sezon w postaci karnetow, moze jakichs nowych sponsorow czy - tak, tak, wait for it - inwestorow. A teraz? 3 miesiace przerwy od czegokolwiek mamy.... takze bardzo mnie to niepokoi.

Uwazam, ze powinnismy w pierwszych 3 meczach zdobyc co najmniej 4 punkty, a potem rozpuscic wszystkich podstawowych zawodnikow na wakacje. By mieli ten legendarny miesiac na skuterach wodnych i ladowania baterii. Pozniej 1,5 miesiaca normalnego obozu przygotowawczego do sezonu i mozna grac z normalnie zgranymi i fizycznie przygotowanymi ludzmi. Tylko skad znalezc tych 10 nowych zawodnikow na poziomie i kase na nich...
Odpowiedz cytując