Wyświetl pojedynczy post
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2019, 23:31
Kumah Kumahem, nie było źle, dwie bramki załadował, ale moim zdaniem nie zachwycił, wbrew temu co mówili w trakcie meczu komentatorzy. Pierwszy gol pokazał na pewno instynkt - niby błąd bramkarza, ale pomysł miał nieszablonowy i wynikły z dobrego przeglądu - Manu przyuważył że bramkarz Legii jest wysunięty i trzeba mu oddać, że zrobił to w ćwierć sekundy. Drugi gol już bardziej na konto Grabowskiego; kompletnie odupścili tam krycie, byłoby nie do pomyślenia w Ekstraklasie. Znow trzeba mu jednak oddać że strzał, chociaż prosty, to bardzo dobry. Poza tym trochę moje wątpliwości wzbudziła jego tendencja do bycia "poza grą"; raz się urwie i dostanie crossa, a raz biega koło akcji (tam w środku, jak się cofał) i tak jakby cały czas był minimalnie źle ustawiony - nie jest pod grą.
Ewidentnie najlepiej pokazuje się tam Marcin Grabowski - on może być do grania na już, jeśli Pietrzak zdecyduje, że nie zostanie (oby jednak został). Podoba mi się, że u niego nie widać takiego juniorskiego chaosu, wygląda jakby go tam do tej CLJ-ki przenieśli z seniorskiej piłki. Widziałbym go nawet gdzieś w środku pomocy, nie wiem, czy był tak próbowany. Poza tym uważam, że duży potencjał jest u Jeziorskiego. Fajna ta drużyna, myślę, że kilku tych chłopaków jeszcze gdzieś zobaczymy.
Nota bene - super te transmisje, szkoda, że wszystkich meczów juniorów nie można tak oglądać.
Odpowiedz cytując