Konrad. napisał(a):

Jaroo1 ma rację, prawo z racami jest chore, podobnie kary - dlatego na złość systemowi powinnismy palić je dalej.
Ja np. uważam, że picie piwka w parku to nic złego - dlatego .......e system i pije. dostałem już 134 mandaty, kilkanaście grzywien. komornik zabrał mi auto na grzywny, opieka społeczna zabrała dwóch synów - ale mnie mnie złamia!
Właśnie otwieram browara na rynku głównym - niech piszą mandat. Aktualnie jestem bezdomny, nie mają z czego ściągnąć mandatu!
Jestem zwycięzcą!
|
Może nie wyłapać ironii.
Z tym że w Twoim przykładzie masz kogoś kto łamie prawo na własny rachunek, a Jaroo i koledzy walczą z systemem za pieniądze klubu. Tacy odwróceni Robin Hoodzi: gnoją biedny klub i dają bogatemu PZPN-owi sami nic nie ryzykując (do czasu aż klub ich weźmie za dupę i wystawi rachunek, wtedy dopiero będzie płacz że jak to tak nas, bohaterów walki z systemem).
tommiyacht - wystarczy poczytać: nie wiem czy znajdziesz jedną osobę która spełnia punkt "a". Wszyscy jasno raczej zwracają uwagę na sytuację klubu. Przy czym mamy aktualnie sytuację d - "odpalamy race i mamy w dupie sytuację klubu, chcecie to się zrzućcie na karę".