sandomingo napisał(a):

Przy tym, co dzieje się w ekstraklapie to przewidywanie jakichkolwiek scenariuszy jest jak wróżenie fusów.
Czy niemożliwy jest scenariusz, w którym bogaty Lech, z Nawałką na ławce będzie grał w dolnej ósemce a biedniutka Wisła z debiutującym w roli pierwszego trenera Stolarczykiem zagra w górnej?
Tak naprawdę wiadomo, że nic nie wiadomo.
|
Hmm, no niby tak, tylko, że tak naprawdę możesz to napisać o każdej lidze i o każdej dyscyplinie sportu. Wszędzie zdarzają się jakieś niespodzianki, ale do ekstraklasy przylgnęła taka łatka, że tu się dzieją cuda. A ja widzę, że praktycznie rok w rok mistrza zdobywa Legia, Lech jest w czołówce i Jagiellonia też. Czyli drużyny z największym budżetem i teoretycznie najmocniejszymi kadrami. Oczywiście, że w trakcie sezonu się zdarzają niespodzianki, bo kolejek jest aż 37 a więc 296 meczów.
Wiadomo, że nic nie jest pewnego, ale ten dział do tego służy aby sobie luźno podywagować. Rozpisałem tylko według mnie najbardziej prawdopodobny scenariusz, ale oczywiście może się wydarzyć wszystko, łącznie z tym, że Piast wyleci z tej 8.