Wyświetl pojedynczy post
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2019, 12:28
Fajnie to karherop rozpisałeś, wszystko czytelnie. Brakuje tylko pogrubienia Lecha w meczu z Lechią.

Mimo dwóch zwycięstw z rzędu teraz przeczuwam jak to po derbach gorszych wyników.

Przykro mi to pisać ale sądzę, że nie załapiemy się my i Korona, ale obym się mylił.

Terminarz na końcowe kolejki jest bardzo ciekawy. Sporo drużyn jest zaangażowana w walkę o top 8, różnice punktowe bardzo niewielkie, będzie się działo.

Pogoń - Terminarz może mają nie najłatwiejszy, ale można się spodziewać że pokonają Arkę u siebie a w pozostałych meczach również nie są bez szans (z Jagą to pewnie nawet są faworytem). No i oczywiście mają 3 punkty nad 9 miejscem, więc jak dla mnie są pewniakami.

Jagiellonia - Oj skomplikowali sobie sytuację, ale 3 punkty z Sosnowcem u siebie, i z 3 trudnych wyjazdów też chociaż 1-2 punkty powinni przywieźć, a to wystarczy.

Lech - Nie wyobrażam sobie, żeby wypadli poza 8, przerwa na reprę, powinni się ogarnąć, mimo wszystko mają mocną kadrę.

Cracovia - Mimo porażki u nas, wcale nie grali tak źle, terminarz mają dosyć przyjemny, uważam że dadzą radę.

Korona - Już jakiś czas temu jak mieli jeszcze sporą przewagę nad 9 miejscem pisałem że robią wyniki ponad stan i to się zaraz powinno odwrócić. Wybryk w Białymstoku nie zmienia mojej opinii, jak dla mnie ,,będą grali o spadek"

Wisła - Tak jak wyżej, spodziewam się teraz gorszych wyników jak to po derbach. 6 punktów to minimum, trudne zadanie, zwłaszcza patrząc na naszą szczupłą kadrę.

Zagłębie - Mają również niezły terminarz jak Cracovia, i mogą się jeszcze załapać, grają ostatnio całkiem nieźle

Podsumowując. Według mnie w 8 na pewno znajdzie się Lech, Pogoń i Jagiellonia. Trochę mniej jestem pewny Cracovii ale sądzę, że też dadzą radę. Zostało jedno miejsce na Koronę Nas i Zagłębie. Jeśli miałbym stawiać pieniądze to wybrałbym Zagłębie, ale to są tylko moje luźne dywagacje, a z każdą kolejką będziemy mądrzejsi. Do boju WISŁO!
Odpowiedz cytując