Wyświetl pojedynczy post
Flinston
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2019, 16:53
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Ruch ultras nigdy nie był niezależny - zawsze był pod butem ekipy. Teraz mamy tego najlepszy przykład.
Nie, bo akurat w tym przypadku cały zorganizowany ruch kibicowski mówi raczej jednym głosem apropo cenzury trybun przez obecnie rządzacych, więc nie kłam że WSH zastrasza i zabrania UW tego czy tamtego. Jak dla Ciebie normalnym jest to że zarząd zakazuje wszystkiego co uzna za kontrowersyjne, prowokacyjne, czy nie poprawne politycznie, i nie tyczy się to tylko flag z rekinem, bo jak widać flagi z przekreśloną gwiazdą chociażby też są dla nich nie akceptowalne, bo według nich zachęcają do nienawiści i agresji? Prawda jest taka że UW ma całkowicie ograniczone pole działania, bo nawet nie mają wolnej ręki w tworzeniu opraw, wyobraź sobie taką sytuację malują oprawę siedząc dzień i noc, poświęcając na to swój prywatny czas, a tu przychodzi dzień meczu i klub uznaje oprawę za prowokacyjną czy tam kontrowersyjną i nie wpuszcza jej? Wyobraź sobie sytuacje że na przykład UW chce się dołączyć do reszty kibicowskiej Polski i namalować transparent dotyczący obecnej sytuacji politycznej w kraju, w której się wpycha LGBT do szkół i agresywnie atakuje dzieci, UW robi transparent wyrażając swoją opinie na ten temat jak w Warszawie czy Gdańsku, i wyobraź sobie że jest znowu blokowany na wejściu. Mogę setki przykładów podać tego jak obecna sytuacja jest zupełnym zaprzeczeniem ducha Ultras, głównie chodzi mi o to że cokolwiek zarząd uzna za kontrowersyjne jest z miejsca banowane, a to że zarząd jest bardzo wrażliwy na tym punkcie to podejrzewam że pod bana może podejść mnóstwo rzeczy. W takich warunkach ruch Ultras już nie jest ruchem Ultras. i jeżeli tego nie widzisz to już nie mój problem.
Ostatnio edytowane przez Flinston : 15.03.2019 o godz. 17:04.
Odpowiedz cytując