Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2019, 15:40
Tylko zagadnąłem.

Jak było - nie wiem. Sądzę natomiast, że to zagranie Probierza byłoby skuteczne (demotywujące, różniące piłkarzy Wisły) tylko wtedy, gdyby mówił prawdę. Jeśli kłamał, piłkarze jeszcze bardziej się zmotywują na derby. Nic tak nie irytuje, jak próba przedmiotowego wykorzystania do swoich własnych intryg. Chyba że tu chodzi o przemotywowanie? Jest tu jakiś psycholog (sportu)?

A zagadnąłem, bo ciekaw jestem Waszego zdania co do sytuacji, w której słowa Probierza okazałyby się prawdziwe. Po jednej stronie: klub niepewny dalszego istnienia i piłkarze, którzy miesiącami są oszukiwani i nie otrzymują pensji. Prawie wszyscy podchodziliśmy do tej sytuacji ze zrozumieniem i nikt nie irytował się na tych, którzy wypowiedzieli umowy i odeszli. Po drugiej stronie: Cracovia, lokalna rywalizacja, lojalność itd. Gdyby to była prawda, cały czas rozważamy hipotetyczną sytuację, dla mnie to drugie przeważa, bo Basha mógł się zachować choćby jak Imaz - wybrać inny klub. Natomiast pamiętam, że przy Surmie nie wszyscy byli jednomyślni i stąd moja ciekawość.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując