|
No tak, Lis zaczyna coraz bardziej irytować. Przyjmowałem, że się rozkręci a on jak na złość powtarza podobne błędy. Problem z mentalem? Decyzje? Reakcje? Te gole wpadające mu po rękach wyglądają tak, jakby w pierwszej fazie interwencji nie wierzył, że zdoła obronić.
Drzazga - tu na spokojnie. Krzysiu, od czasu do czasu będzie grał fajne zawody. Dla mnie umiejętności ma spoko, wie, o co chodzi na boisku, fajnie klepie. Dodatkowo mam wrażenie, już od momentu sparingów, że całkiem nieźle rozumie się z Błaszczykowskim.
To jak strzelał, nieważne. Ważne, że przy dwóch bramkach poszedł za akcją, zamknął ją jak należy, był tam gdzie miał być, dołożył nogę/udo, a i mógł i nawet biodrem, pępkiem, goleniem, plecami... Nieważne jak, ważne, że wpadło. Napastnik.
Pisane było, że palił za dużo akcji. Może minus, ale... Szukał gry, chciał dostać prostopadłą piłkę i w końcu wyszło tak jak miało. U Kolara nie przypominam sobie, by tak zdeterminowany sposób szukał wyjścia na pozycję. W każdym dotychczasowym meczu, w którym zagrał jako ten najbardziej wysunięty, schowany za obrońców i przestraszony.
Nie ma też co wychwalać Krzyśka za bardzo po jednym spotkaniu, po prostu należy go sprawiedliwie za ten mecz ocenić - zagrał bardzo dobre zawody. To, co zepsuł, kurcze, dawno nie widziałem takiego spektakularnego pudła. Choć Merebashvilego raczej nie przebił hehe.
Prawa strona obrony. Tu ciężko. Pierwsze 30 minut Bury tragedia. Wasilewski przez ten czas musiał dwie pozycje ogarniać swoją i jego. Później Błaszykowski zaczął Burego mocniej asekurować i zaczęło to lepiej wyglądać.
Peszko. Widać, że nie ma tu zbyt wielu fanów. Ktoś pisał, że zagrał TYLKO dwie fajne piłki. Pełna zgoda, ale zamiast tylko, należałoby napisać AŻ, ponieważ dwie fajne piłki w meczu mogą zupełnie odmienić jego przebieg.
To, co się liczy po tym meczu, to 3 punkty, przełamanie, poprawa nastrojów przed derbami. Tyle.
Pozdro.
Btw. Nie żaden Piątek, Frankowski, czy młody Borożek. Krzysiek to wiślacki Wayne Rooney aka Rooney ze Szprotawy.
Ostatnio edytowane przez Knopers : 11.03.2019 o godz. 02:38.
|