|
Ludzie, proszę was... O jakim spadku wy piszecie? Mamy 9 punktów przewagi i jest to ogromna zaliczka. Piszecie jakby nagle Miedź, Arka, Górnik, Wisła Płock i reszta bandy zaczęły co kolejkę zbierać 3 punkty. Może jedna, dwie drużyny z dołu wystrzeli z formą i coś nastuka, ale bez przesady. My też nie przegramy wszystkiego do końca. Możemy przegrać z Sosnowcem ale wygrać z Legią itp. Możemy skończyć na 12, 13 miejscu, ale nie na 15...
Będziemy pewnie punktować na średniej 1-1.3 punkta na mecz i to spokojnie wystarczy.
Co do meczu to, mam nijakie przeczucia. Nic mnie nie zdziwi, zarówno wysoka porażka jak i zwycięstwo.
Martwi tylko że w 4 meczach nasze bramki to karny, i dwa cudowne strzały z dystansu. Nic z jakieś konkretnej akcji...
Kuba bardzo słabo. Nie spodziewałem się cudów po nim, wręcz przeciwnie miałem świadomość że może być ciężko, ale nie myślałem, że będzie aż tak źle. Praktycznie co zagranie, to albo przecięte albo w aut. Jeśli się decyduje na kiwanie to zawsze do prawej nogi do linii, gdzie albo brakuje boiska, albo już go przeczytali 3 sekundy wcześniej. Peszko już chyba lepiej wypada z tej dwójki, chociaż też szału nie ma. Oczywiście straty Kuby z racji jego doświadczenia nie są niczym groźnym lecz praktycznie nic nam nie daje w ofensywie. Dale utrzymuje zdanie że może warto go spróbować na środku za napastnikiem.
W środku musi znaleźć się Savicevic. Patryk dość już dostał szans od początku, i tak jak byłem jechany za krytykę młodego po meczu z Górnikiem tak chyba już nikt nie ma wątpliwości, że nawet nasza słaba Ekstraklasa to póki co dla niego za wysokie progi. Niech się ogrywa w końcówkach, a po sezonie może jakieś wypożyczenie?
Jeśli myślimy o 8 (póki są szanse to ciągle wierzę, lecz raczej nie mam złudzeń), to w dwóch najbliższych meczach minimum 4 punkty. My z każdym meczem powinniśmy wyglądać coraz lepiej, na 8 może nie starczyć, ale o nie ma mowy o żadnym spadku, przy takiej przewadze jaką posiadamy.
|