Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2019, 14:22
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ile ja już razy słyszałem o targetach, o biznesie w odniesieniu do klubu piłkarskiego... Tak jak Ty podchodzą do tego zarządzający obecnie klubem. I pewnie spokojnie zbudowaliby porządny, samofinansujący się klub na takich biznesowych zasadach - gdyby tylko mieli pieniądze

Bez tego to, co obserwujemy teraz, to pospolite ruszenie, moda na pomoc Wiśle, nie dotrwa nawet do końca tego roku. A na strefę spadkową i kopanie się po czole oraz zimną kiełbę "target" się nie wybierze.
To że ktoś nie chce kasy wydawać, nie znaczy że jej nie ma.
Królewski wydaje na badania dla synerise 20 mln zł rocznie więc kasę ma, ale niekoniecznie tyle chce wpompować w Wisłę.
Podobnie Jadżyński też dysponuje nie mniejszym kapitałem ulokowanym w swoich interesach. Autka za ponad milion raczej biedny nie kupuje
"Najbiedniejszy" jest z tego grona Kuba, jednak on swojej rozpoznawalności to myślę że pociągnie jeszcze kilka lat. Potem znajdzie sobie fuchę w branży.

Nie bardzo rozumiem, jaki związek ma układanie się z "Ultrasami" (na ich warunkach - bo to że konsensus musi kiedys być to wszyscy wiemy) z wynikiem sportowym? Nie mieszajmy tych dwóch rzeczy.
I jak profesjonalne zarządzanie klubem ma wpłynąć na gorszy wynik sportowy?
Tyle lat jechaliśmy po Cupiale że działa spontanicznie, więc chyba fajnie że przyszła miła odmiana z myśleniem systemowym na dłużej niż tydzień do przodu?

Nikt z zarządzających obecnie Wisłą tego w klubie nie ukrywa że są tutaj "na chwilę" co nie znaczy że to może potrwać i rok. Plan B zawsze trzeba mieć. To tylko poprzedni zarząd był taki genialny że jak nie sprzeda klubu w grudniu 2018 to gasimy światło i nic dalej nie ma. Teraz wszystko skłania się do tego że do sierpnia/września klub będzie funkcjonował bez większych przeszkód i nie szukamy na gwałt inwestora.

I na pewno obecna sytuacja, porządkowanie spraw itd sprowadza się do tego by nowy 'inwestor' dostał jak najlepszy produkt. I również aby zwróciły na niego oczy tych bardziej wybrednych podmiotów.
Nikt nas nie kupi jak klub będzie się rozjeżdżał w każdej płaszczyźnie.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.03.2019 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując