Wyświetl pojedynczy post
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2019, 11:46
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ile ja już razy słyszałem o targetach, o biznesie w odniesieniu do klubu piłkarskiego... Tak jak Ty podchodzą do tego zarządzający obecnie klubem. I pewnie spokojnie zbudowaliby porządny, samofinansujący się klub na takich biznesowych zasadach - gdyby tylko mieli pieniądze

Żeby to działało w dłuższej perspektywie, trzeba bardzo mocnej drużyny, z nazwiskami. W klubie musiałby być świetnie działający dział marketingu, ze sporym budżetem. Potrzebowalibyśmy sklepu na wzór Legii - z porządnej jakości gadżetami (to są miliony zł na wejście...). Stadion powinien żyć, zarabiać na siebie i na klub - do tego potrzebne są spore remonty, bo teraz nawet głupiej kiełbasy nie ugrillujesz. A to tak tylko w skrócie...

Bez tego to, co obserwujemy teraz, to pospolite ruszenie, moda na pomoc Wiśle, nie dotrwa nawet do końca tego roku. A na strefę spadkową i kopanie się po czole oraz zimną kiełbę "target" się nie wybierze.
Tez tak myślę, że do utrzymania klubu w taki sposób potrzebny jest wysoki poziom sportowy. A'propos tego ciekaw jestem wypowiedzi Leśnodorskiego, o tym, że to nie problem taki klub utrzymać. Czy to było takie .......olo medialne i podtrzymywanie na duchu, czy może mamy mylne wrażenie?
Odpowiedz cytując