Wyświetl pojedynczy post
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2019, 09:23
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
Musiało mi umknąć bo nie widziałem takiej informacji. Tak czy siak jestem pewien, że to nie pierwsi zawodnicy którzy zostali przez Marcina rekomendowani a nie zostali sprowadzeni do Wisły.
Jasne że nie pierwsi, ale nie dziwię się, że akurat te przelały czarę goryczy. Kuźba w sumie rozsądnie tłumaczył, że taki pomocnik jak Tijanić zwiększyłby możliwości kreowania sytuacji w drugiej linii (oczywiście ja tego nie wiem czy by zwiększył, bo go nie widziałem, ale on w końcu go obserwował więc pewnie wie więcej). A to jest problem, który rzuca się w pierwszej kolejności w naszej grze. Skoro więc pion sportowy ma być oceniany przez pryzmat gry/drużyny, a rozwiązywanie widocznych przezeń problemów jest blokowane gdzieś wyżej, to praca tego pionu traci sens. Tak na logikę. Stąd tez nie dziwię się Kuźbie (a być może i Arkowi), że stwierdził, że szkoda energii jego oraz zarządzających.
I ja tutaj nie oceniam czy dobrze czy nie, że ten piłkarz nie przyszedł (choć uważam że zawodnik o takim teoretycznie profilu jest nam bardzo bardzo potrzebny). Skoro ktoś stwierdził, że szkoda na niego pieniędzy (nomen omen prywatnego "darczyńcy") to może i tak jest. Tylko że klub piłkarski definiują wyniki, gra i sukcesy a nie tylko zgadzające się słupki (i warto żeby pamiętały o tym osoby zajmujące się biznesem, ale niezwiązane z pilką nożną). Ale połączenie tego to zadanie dla rządzących, zobaczymy jak im to wyjdzie, ja kibicuję. W każdym razie patrząc na kontynuatora tradycji Amici Wronki to kibice chyba niekoniecznie są zadowoleni ze zgadzających się słupków, a gablota dalej jest jaka jest, słupki się na nią nie przekładają i zapewne zamienili by część tych słupków na kilka osiągnięć choćby Legii z poprzednich sezonów.
Odpowiedz cytując