|
Jak poczytałem ten dział od wczoraj to pojawiła się u mnie refleksja że znowu coś ktoś chce mieszać .
Tytułem przypomnienia poniżej zestawienie twardych faktów :
1. Dwa miesiące temu byliśmy trupem !!!!
2. Plan ratunkowy , spowodował że nasz stan jest stabilny ale dalej przebywamy na SOR !
3. W krótkim czasie potrzeba pozyskać ok. 20 mln zł aby z tego SOR-u móc się wypisać !I to jest kluczowe zadanie dla obecnego komitetu sterującego
A teraz opinie:
1. Być może istniał jakiś PLAN B ale zdecydowano się na PLAN A (Królewski and CO) i nie ma co do tego wracać bo tworzy się tylko zamęt . Ten pociąg już odjechał.
2. Bardzo negatywną opinię mają grupy kibicowskie działające od lat na Wiśle. Ale trzeba coś z tym zrobić i zagospodarować na nowo ruch kibicowski na Wiśle i przekuć obecne napięcie w coś pozytywnego
3. Tym bardziej że w mojej opinii większość z osób zaangażowanych w różne grupy nie była umoczona w różne nieprzyjemne rzeczy
4. Ale grupy kibicowskie muszą teraz uzbroić się w cierpliwość i czekać na sygnał a nie próbować coś mieszać
5. Przy okazji , opierając się na słowach Piotra Obidzińskiego (nasz obecny restrukturyzator) , główną przyczyną naszych problemów było kompletny rozjazd kosztów i przychodów . A skala ewentualnego wyprowadzania pieniędzy przez poprzedni zarząd jest stosunkowo niewielka i nie ma większego wpływu na naszą sytuację
6. Zaskoczenie ? Ale to fakt .Ja rozumiem że przekręcenie 1 mln czy 2 mln to kwoty bulwersujące przeciętnego kibica (i jeśli się to potwierdzi to ścigać bezwzględnie) ale nas załatwiono poprzez kompletne "harcerstwo" ekonomiczne
Dziękuję za przeczytanie
|