Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.02.2019, 11:09
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jak z czyjejs strony jest napinka to z Twojej Karherop

Zobaczylem date i sobie odpuscilem. Nie znasz realiow Afryki i tego jak szybko sie rozwija. Mam rodzine w RPA i to co bylo 5 lat temu a co jest dzis to jest przepasc. Przeczytaj sobie wywiad z Zubem na temat pilki w Kazachstanie. To podobne postrzeganie jest Afryki a zachodza tam podobne procesy jak w Kazachstanie.
A skąd wiesz czy znam realnie Afryki czy nie?
Zwiedziłem kawałek świata w tym Amerykę poludniowa , ale nie jest to miejsce aby się chwalić.

Natomiast porywanie RPA do Ghany to i geograficznie i politycznie jak porównywanie Norwegii do Albanii. Ghanie bliżej w wielu względach do Nigerii i na tym wątek zakończmy. 2 lata temu Nigeria przed Turniejem pod egidą fifa wycofała 15 swoich graczy z 21 kadry w obawie przed wykryciem ich wieku na podstawie badań kośćca nadgarstka. Ot taka nieistotna ciekawostka.

Życzę Kumahowi jak najlepiej, trenerzy wiedzą lepiej co robić ale jestem sceptyczny co do piłkarzy z tego regionu, w szczególności bez obycia z europejską pilka. Mieliśmy ponad 20 grajków z tego regionu z sprawdziło się 2, a i tak zawsze z nimi były duże problemy adaptacyjne .

I oczywiście, zawsze można powiedzieć że bierzemy goscia na rok i nic na tym nie stracimy. Patrząc jednak z perspektywy obecnych juniorów w klubie to już wygląda trochę inaczej
Odpowiedz cytując