Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2019, 21:15
wyar napisał(a):Wyświetl post
Dobra,teraz jeszcze Ty. Okej.

Pierwsza sprawa - dyskutujesz sam ze soba i ze swoimi tezami. Nigdzie nie napisalem ze mam z Toba jakis problem,za to Ty oceniasz moje zachowanie - na jakiej podstawie - nie wiem. Tobie odpisalem tylko,ze mozna oceniac jakiegos pilkarza nawet widzac go w 1 meczu. I tyle. Reszcie tych ktorzy narzekali na gre mlodzienca opisalem jego atuty i potencjal.
Nie dyskutuje sam ze sobą tylko z jednym z użytkowników. To, że Ty się zabawiłeś w jego adwokata i na dodatek nie potrafiłeś pojąć o co mi chodziło nie jest moim problemem.

Ty zas dalej brniesz w jakies dziwne twierdzenia,ze po 1 meczu mozna ocenic potencjal,a nie umiejetnosci. innymi slowy dla Ciebie facet jak Kuba wychodzi na trening,radzi sobie 1 na 1 z owczesnymi reprezentantami Polski,to wina potencjalu,a nie realne umiejetnosci ? really ?
Rozumiem, że Twoim zdaniem wszyscy zawodnicy prezentują się tak samo w treningu jak i w meczach?
Słyszałeś kiedyś o presji i o tym, że żaden trening nie zastąpi prawdziwego meczu? Może poczytaj coś o psychologi sportu? Piłkarz może wiązać krawaty swoimi nogami na treningach ale w meczu może się obsrać i nic z tego nie będzie. Niestety Ty próbujesz mi wmówić, że trening i mecz to to samo (chyba w FIFIE). Dlatego mówiłem o potencjału. Umiejętności można mieć ogromne ale nieraz ktoś silniejszy mentalnie, a słabszy pod względem piłkarskim zrobi większą karierę.
Uczepiłeś się biednego Kuby i brniesz dalej w ten temat. Ok racja on nie pękł. Ale ile było talentów, którzy sobie nie poradzili? Kuzera potrafił grać w europejskich pucharach, Nawotczyński to samo. Czy oni zrobili jakieś gigantyczne kariery? Bo chyba umiejętności mieli większe od Plewki?

Dokonujesz jakichs elaboratow i koreferatow na temat tego,ze ktos napisal,ze facet ma b. dobry strzal i dobry drybling. Chocby po tym meczu mozna stwierdzic,ze tak jest. Ale jest oczywiste,ze dodajemy tu : jak na 19-latka. Nikt go nie porownuje do uksztaltowanych zawodnikow,a jedynie do mlodych,dopiero co wchodzacych graczy. Reszte dopowiedziales sobie tylko Ty.

Patryk wystepow ma cale 7,w tym od deski do deski az...dwa (2). I srednia cale 45 minut. jak juz pisalem to rocznik 2000,a Szymon Zurkowski 1997. Inny typ gracza,inna budowa, i tak dalej. Chodzi jednak o to,ze pamietam PP z jesieni,widze go teraz i moim zdaniemPP zrobil spory skok jakosciowy. To wciaz nie jest gracz kluczowy,ale ma szanse.

Oczywiscie,inna sprawa,czy ja wykorzysta,ale przez niektorych (nie przez Ciebie) juz zostal spisany na straty,i w zamian proponuja...Wojtkowskiego.
Gość, który stwierdził, że ma b. dobry strzał powiedział, że stwierdził to na podstawie jego gry CLJ. Dlatego zacząłem to analizować i nie znalazłem niczego co by utwierdziło mnie w przekonaniu, że ma on racje. Bo chyba na nieukształtowany junior na tle innych nieukształtowanych juniorów powinien takie umiejętności pokazywać? Próbujesz mi wmówić, że ten jego b. dobry strzał to jakaś tajna broń, którą używa raz do roku
Co Ty i ten drugi próbujecie mi wmówić? Plewka PODOBNO ma b. dobry strzał z dystansu. Sprawdziłem raporty z ekstraklasy (1 strzał). Ktoś odesłał mnie do danych z CLJ. Sprawdziłem dane z CLJ (4 bramki - żadnej z dystansu). Przejrzałem skróty z CLJ - nigdzie nie zauważyłem, żeby Plewka oddał dobry strzał z dystansu. TO GDZIE MAM JESZCZE SZUKAĆ?

Wiec na koniec - daruj sobie te zakladanie frontow i inne puste figury retoryczne. Nigdzie nikt nie pisze,ze zjechales Plewke,tylko piszemy,ze nie masz racji,twierdzac,ze nie mozna niczego ocenic po 1 meczu. Ty juz dodajesz sobie dalej - ze to trzeba potwierdzac (no,w ostatnim meczu Plewka strzalem w poprzeczke potwierdza to,czyz nie ?),i zadasz tychze potwierdzen od faceta ktory rozegral cale 3 mecze w Ekstraklasie... Daruj...

Takze nie stosuj zasady oblezonej twierdzy - wiem,ze napisales,ze trzeba poczekac,i ja za tym tez jestem. I tez nie wiem,czy Plewce sie uda - trzymam za niego kciuki,a chcialem napisac,ze odbior niektorych kibicow po meczu bywa zabawny,co udowadniam w innym miejscu.
Polecam posty użytkownika Karherop. Np. z dzisiaj 13:25:
"Pojazd na PP w tym temacie uważam że co najmniej niesprawiedliwy, ale i tak róbcie co uważacie na pewno tylko pomagacie tym drużynie i Patrykowi"
Zacytował w tym poście mnie, więc chyba odniósł się do mnie
Ostatnio edytowane przez Jagul : 13.02.2019 o godz. 21:25.
Odpowiedz cytując