Wyświetl pojedynczy post
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2019, 20:12
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Ale czy ja twierdze, że ten chłopak nie ma atutów/umiejętności/potencjału
Chyba rozmijamy się w definicji zwrotu "bardzo dobry". Dla mnie jak piłkarz ma jakąś cechę bardzo dobrą to oczekuje, że pokazuje to regularnie. Plewka na ten moment pokazuje to o czym mówi skarabeus? Bo ja tego nie widzę. I nie rozmawiajmy już o tej CLJ, bo chwała mu za to co tam pokazał ale teraz gość występuje na poziomie ekstraklasy i do tego poziomu należy go zacząć przyrównywać. Bo inaczej za 5 lat Plewka będzie 24 letnim piłkarzem z "atutami", których nie widać. Nie jestem komentatorem Canal+ żeby kogoś chwalić za pomysł albo chęci.

Po jednym meczu/treningu to można co najwyżej ocenić potencjał, a nie realne umiejętności. Potem to trzeba jeszcze udowodnić na boisku, bo piłkarzy wożących się na nazwisku w ekstraklasie jest co nie miara, bo kiedyś każdemu jakiś mecz w końcu wyjdzie.

Osławiony Żurkowski w tym momencie regularnie uderza z dystansu i zdecydowanie pokazuje, że potrafi to robić na wyższym poziomie niż Plewka. Dlatego prędzej stwierdzę, że on to robi bardzo dobrze.

Generalnie ja tylko poprosiłem skarabeusa o to, żeby przedstawił jakiekolwiek argumenty, które popierają jego tezę, a Ty zachowujesz się jakbym zakładał front przeciwko Plewce . Jak widać wszyscy tutaj wszystko wiedzą na temat każdego juniora i tylko ja głupi raczyłem poprosić o jakieś argumenty .
Dobra,teraz jeszcze Ty. Okej.

Pierwsza sprawa - dyskutujesz sam ze soba i ze swoimi tezami. Nigdzie nie napisalem ze mam z Toba jakis problem,za to Ty oceniasz moje zachowanie - na jakiej podstawie - nie wiem. Tobie odpisalem tylko,ze mozna oceniac jakiegos pilkarza nawet widzac go w 1 meczu. I tyle. Reszcie tych ktorzy narzekali na gre mlodzienca opisalem jego atuty i potencjal.

Ty zas dalej brniesz w jakies dziwne twierdzenia,ze po 1 meczu mozna ocenic potencjal,a nie umiejetnosci. innymi slowy dla Ciebie facet jak Kuba wychodzi na trening,radzi sobie 1 na 1 z owczesnymi reprezentantami Polski,to wina potencjalu,a nie realne umiejetnosci ? really ?

Dokonujesz jakichs elaboratow i koreferatow na temat tego,ze ktos napisal,ze facet ma b. dobry strzal i dobry drybling. Chocby po tym meczu mozna stwierdzic,ze tak jest. Ale jest oczywiste,ze dodajemy tu : jak na 19-latka. Nikt go nie porownuje do uksztaltowanych zawodnikow,a jedynie do mlodych,dopiero co wchodzacych graczy. Reszte dopowiedziales sobie tylko Ty.

Patryk wystepow ma cale 7,w tym od deski do deski az...dwa (2). I srednia cale 45 minut. jak juz pisalem to rocznik 2000,a Szymon Zurkowski 1997. Inny typ gracza,inna budowa, i tak dalej. Chodzi jednak o to,ze pamietam PP z jesieni,widze go teraz i moim zdaniemPP zrobil spory skok jakosciowy. To wciaz nie jest gracz kluczowy,ale ma szanse.

Oczywiscie,inna sprawa,czy ja wykorzysta,ale przez niektorych (nie przez Ciebie) juz zostal spisany na straty,i w zamian proponuja...Wojtkowskiego.

Sorry,ale dla mnie Kamil ma podstawowe problemy z rozumieniem gry,i biega na boisku niczym podworkowy pilkarz. Patrze na niego - wg mnie postepow brak. Patrze na Plewke - wg mnie postepy widac.
Co poniektorzy sadza jednak,ze Plewka dostaje minuty za darmo,ot,bo sie Stolarczykowi nudzi.

Okej,mozna i tak.

Wiec na koniec - daruj sobie te zakladanie frontow i inne puste figury retoryczne. Nigdzie nikt nie pisze,ze zjechales Plewke,tylko piszemy,ze nie masz racji,twierdzac,ze nie mozna niczego ocenic po 1 meczu. Ty juz dodajesz sobie dalej - ze to trzeba potwierdzac (no,w ostatnim meczu Plewka strzalem w poprzeczke potwierdza to,czyz nie ?),i zadasz tychze potwierdzen od faceta ktory rozegral cale 3 mecze w Ekstraklasie... Daruj...

Takze nie stosuj zasady oblezonej twierdzy - wiem,ze napisales,ze trzeba poczekac,i ja za tym tez jestem. I tez nie wiem,czy Plewce sie uda - trzymam za niego kciuki,a chcialem napisac,ze odbior niektorych kibicow po meczu bywa zabawny,co udowadniam w innym miejscu.
Ostatnio edytowane przez wyar : 13.02.2019 o godz. 20:30.
You'll never know...
Odpowiedz cytując