wyar napisał(a):

Zgadza sie wszystko.
Koledzy,ktorzy dyskutuja na temat Patryka... Naprawde,nawet w sieci sa dostepne filmiki z CLJ,i tam mozecie zobaczyc atuty Patryka,wsrod ktorych jest uderzenie z dystansu,dryblingi,wejscia w pole karne z pilka nie tylko ze srodka,ale nawet z boku, ostatnie podania itd.,itp. Ja rozumiem,ze chec dowalenia komus na tym forum jest jak zwykle naiistotniejsza,ale Skarabeus ma racje. W wypadku Patryka mamy do czynienia z utalentowanym chlopakiem,ktorego zestaw umiejetnosci jest naprawde ciekawy. Nie,nie ma gwarancji,ze mu sie uda,i tak,ma tez wady. Ale dyskutowanie na zasadzie "o! tylko raz uderzyl z dystansu we wszystkich meczach i jeszcze niecelne ! Znakiem tego takiej umiejetnosci nie ma !" jest zabawne.
|
Ale czy ja twierdze, że ten chłopak nie ma atutów/umiejętności/potencjału

Chyba rozmijamy się w definicji zwrotu "bardzo dobry". Dla mnie jak piłkarz ma jakąś cechę bardzo dobrą to oczekuje, że pokazuje to regularnie. Plewka na ten moment pokazuje to o czym mówi skarabeus? Bo ja tego nie widzę. I nie rozmawiajmy już o tej CLJ, bo chwała mu za to co tam pokazał ale teraz gość występuje na poziomie ekstraklasy i do tego poziomu należy go zacząć przyrównywać. Bo inaczej za 5 lat Plewka będzie 24 letnim piłkarzem z "atutami", których nie widać. Nie jestem komentatorem Canal+ żeby kogoś chwalić za pomysł albo chęci.
wyar napisał(a):

Tak,po jednym meczu mozna sporo zobaczyc,w tym takze to,czy zawodnik nadaje sie czy nie. Czasem nawet po 1 treningu,bez meczu. Wlasnie dlatego masz w Wisle Kube Blaszczykowskiego.
Czego nie rozumiesz ?
|
Po jednym meczu/treningu to można co najwyżej ocenić potencjał, a nie realne umiejętności. Potem to trzeba jeszcze udowodnić na boisku, bo piłkarzy wożących się na nazwisku w ekstraklasie jest co nie miara, bo kiedyś każdemu jakiś mecz w końcu wyjdzie.
Osławiony Żurkowski w tym momencie regularnie uderza z dystansu i zdecydowanie pokazuje, że potrafi to robić na wyższym poziomie niż Plewka. Dlatego prędzej stwierdzę, że on to robi bardzo dobrze.
Generalnie ja tylko poprosiłem skarabeusa o to, żeby przedstawił jakiekolwiek argumenty, które popierają jego tezę, a Ty zachowujesz się jakbym zakładał front przeciwko Plewce

. Jak widać wszyscy tutaj wszystko wiedzą na temat każdego juniora i tylko ja głupi raczyłem poprosić o jakieś argumenty

.