skarabeus napisał(a):

Szprotson.
Serio, bardzo malo mnie obchodzi co masz na moj temat do powiedzienia
CLJ nie jest dobrym przetarciem. Bardziej mi chodzilo, ze wyzszy poziom rozgrywkowy i zwiazany z tym impuls albo pozwoli sie rozwinac albo przeciwnie.
Piatek sie rozwinal. Ale Kownacki zwinal. I co? Jest regula? Nie ma. Kwestia glowy, poukladania, pracowitosci, talentu. IMHO Plewko posiada wszystko, aby grac na wysokim poziomie. Bedzie popelnial bledow, ale nie popelniajac ich nie stanie sie lepszym pilkarzem.
To sa takie oczywiste sprawy, ze trudno z inteligentnym czlowiekiem o tym dyskutowac.
|
Zgadza sie wszystko.
Koledzy,ktorzy dyskutuja na temat Patryka... Naprawde,nawet w sieci sa dostepne filmiki z CLJ,i tam mozecie zobaczyc atuty Patryka,wsrod ktorych jest uderzenie z dystansu,dryblingi,wejscia w pole karne z pilka nie tylko ze srodka,ale nawet z boku, ostatnie podania itd.,itp. Ja rozumiem,ze chec dowalenia komus na tym forum jest jak zwykle naiistotniejsza,ale Skarabeus ma racje. W wypadku Patryka mamy do czynienia z utalentowanym chlopakiem,ktorego zestaw umiejetnosci jest naprawde ciekawy. Nie,nie ma gwarancji,ze mu sie uda,i tak,ma tez wady. Ale dyskutowanie na zasadzie "o! tylko raz uderzyl z dystansu we wszystkich meczach i jeszcze niecelne ! Znakiem tego takiej umiejetnosci nie ma !" jest zabawne.
Patryk jest na poczatku swojej drogi z Wisla,i moim zdaniem moze byc niezlym pilkarzem. Natomiast potrzebny mu jest czas i troche doswiadczenia meczowego. Pamietajmy takze,ze wystepowal naprzeciw moim zdaniem obecnie najbardziej utalentowanego mlodego srodkowego pomocnika w Polsce,czyli Zurkowskiego. Ktory ma za soba w lidze juz ponad 50 meczow,rocznikowo jest 3 lata starszy od Patryka,a w jego wieku lapal sie na wystepy jedynie w 3 lidze(Gornik wtedy gral w 1). I niech koledzy wyobraza sobie,ze nie strzelil tam nawet bramki !
Wiem,ze stawiamy na Patryka z koniecznosci,ale...czy naprawde ?
Niektorzy tu pisali o Wojtkowskim jako 3 pomocniku,a on wszedl na 20 kilka minut i...zanotowal 7 strat... Tj.,o jedna wiecej niz Plewka...
Patryk obecnie musi poprawic sie fizycznie (oslawiona "sila" Kazka Wegrzyna) i troche lepiej czytac ryzyko w grze (podjal je przy pierwszej bramce dla Gornika) ale nie mam sily,jak czytam,ze mial same straty i niecelne podania,albo podawal do najblizszego. Bo ze statystyk wynika ze mial 89% celnych podan. Panie i Panowie - to wynik ZNAKOMITY.
Co do reszty...
Jagul napisał(a):

Po czwarte moja aktywność tutaj odnosi się tylko do tego co Ty piszesz w swoim poście. Czyli o ocenie tego czy ktoś się nadaje czy nie na podstawie jednego meczu. Poprosiłem użytkownika skarabeus o argumenty i w zamian zostałem uznany za "tempego". To samo pytanie zadał kolega szprotson i gość dalej unika odpowiedzi.
|
Tak,po jednym meczu mozna sporo zobaczyc,w tym takze to,czy zawodnik nadaje sie czy nie. Czasem nawet po 1 treningu,bez meczu. Wlasnie dlatego masz w Wisle Kube Blaszczykowskiego.
Czego nie rozumiesz ?