skarabeus napisał(a):

Sporo krytyki pod adresem Plewki za straty. Okey, tracil. Ale tracil, bo probowal, bral na siebie odpowiedzialnosc. Ja zobaczylem chlopaka, ktory ma 18(?) lat i nie boi sie ryzyka. Ma dobry drybling (def pomocnik!), doskakuje do przeciwnika, ma bardzo dobry strzal z dystansu i potrafi zagrac bardzo dobra (dokladna!) pilke na skrzydlo. Kilka mial takich pilek do Blaszczykowskiego/Palcicia.
Jesli cena tego, ze Wisla skonczy sezon na miejscu 7-8 bedzie, ze Plewka zdobedzie potrzebne doswiadczenie i w przyszlym sezonie bedzie podstawowym pomocnikiem to ja jestem za.
Bo pamietajcie. 2 msc temu bylismy w kompletnej dupie, IV liga. Dzis budujemy zespol na nowo i pamietajmy o tym, ze na budowie nie wszystko jest od razu. Najpierw fundamenty i te, przynajmniej ja, widzialem w meczu z Gornikiem.
|
Na podstawie jednego pełnego meczu stwierdziłeś, że gość ma dobry drybling i bardzo dobry strzał z dystansu

Trochę mi się to kojarzy z Borysiukiem, który ma kopyto w nodze i dużo razy próbował uderza zza pola karnego. Ze dwa razy mu wyszło i do tej pory w TV można usłyszeć, że "potrafi uderzyć".
Niech Plewka pracuje, a jeśli rozegra do końca sezonu sporo spotkań, to wtedy się oceni jego potencjał.