Wyświetl pojedynczy post
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2019, 14:57
Mecz słaby w naszym wykonaniu, ale tak naprawdę spodziewałem się tego. Kadra jest raczej przeciętna, i nie ma co oczekiwać cudów. Jak dla mnie powinniśmy grać trójką w środku i raczej Plewka nie powinien mieć miejsca w pierwszym składzie. Owszem, jest to obiecujący chłopak, potrafi zrobić przewagę lecz notuje bardzo groźne straty z których praktycznie za każdym razem idzie akcja po której rywale powinni strzelać bramkę (wczoraj jedną udało im się wykorzystać). Pisałem zresztą o tym wczoraj przed samym meczem i zaraz niestety miało to odzwierciedlenie.

Uważam, że jak do gry będzie Savicevic to on powinien grać obok Bashy. Do składu za Drzazgę powinien wskoczyć Wojtkowski. Im więcej zawodników którzy potrafią coś kreatywnego stworzyć tym lepiej, a Wojtkowski bez wątpienia do takich należy, a ma trochę większą odpowiedzialność za piłkę niż Plewka (chociaż tu też jest jeszcze trochę do poprawy). I tutaj się zastanawiam czy czasem nie lepiej dać Wojtkowskiego na skrzydło a za napastnikiem postawić na Kubę, który myślę mógłby sobie poradzić na tej pozycji. Peszko oczywiście na skrzydle.

Myślę, że obrona jest dobrze zestawiona, chociaż też uważam, że Sadlok lepiej gra na lewej stronie niż w środku. Jednakże, trzeba też podkreślić to że gra defensywna to nie tylko 4 obrońców a praktycznie cały zespół, a w szczególności środkowi pomocnicy którzy wczoraj wyraźnie zagrali poniżej oczekiwań.

Ja nie mam zbytnio dużych oczekiwań do końca sezonu i raczej podchodzę do tego na chłodno. Bardziej emocjonuje się każdym sprzedanym karnetem czy koszulką i to czy Carlitos przejdzie do NY niż tym czy wygramy z jakimś Górnikiem czy Śląskiem. Uważam, że się utrzymamy, a jak do tego wygramy derby to będzie ekstra. Jeśli jakimś cudem znajdziemy się w górnej ósemce uznam to za wspaniały wynik.
Odpowiedz cytując