Wyświetl pojedynczy post
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2019, 18:51
heoij napisał(a):Wyświetl post
Ja nic nie proponuję.
Mój post odnosi się do jednej flagi i wyjaśniłem, że wcale nie trzeba zmieniać regulaminu jak napisał @TommyTSW, żeby nie wisiała ona na stadionie.

Też nie chcę prześladowania kibiców za byle co jak było za PO.
Teoretycznie.
A w praktyce ta sytuacja może tworzyć precedens.
Jeśli ochrona zakaże na podstawie regulaminu wniesienia jednej flagi pod tym pretekstem, to czemu akurat tylko tej a innych nie? Więc albo twierdzimy, że flaga, transparent, sektorówka może służyć jako środek do realizowania czynu zabronionego, i zakazujemy wszystkich flag albo twierdzimy, że poza tą jedną flagą, wszystkie inne flagi nie będą służyć jako środek czynu zabronionego co jest nielogiczne

Poza tym inna rzecz, jak nawet zakażą teraz wniesienia tej flagi, pod tym pretekstem, to kiedyś emocje opadną, minie czas, i jak będą chcieli wnieść to myślisz, że nie wniosą? ochroniarze to też ludzie, gdzieś mieszkają, swoje rodziny mają

Smuga85 napisał(a):Wyświetl post
Niech każdy przeczyta to zdanie i zrozumie jego przesłanie. Tylko tyle i aż tyle...

- Rozumiem, że chodzi o zachowania kibiców, żeby na stadionach nie było kibolstwa?

Jarosław Królewski: Proszę nie mylić kibolstwa z ultrafanami. Chciałbym, żeby byli ultrafani, którzy kochają Wisłę, kibicują jej, śpiewają na meczach i są w tym zaciekli. Jest natomiast poziom bandytyzmu, którego nikt nie chciałby widzieć na ulicy przed domem. Tego nie chcemy. Jeżeli teraz nic się nie zmieni przy okazji akcji, którą prowadzimy i kontroli jaka jest, to będzie trudno, żeby kiedykolwiek się coś zmieniło. Korzystajmy więc z tego. Mecze piłkarskie to są spektakle i uważam, że dorośliśmy do tego, żebyśmy wszyscy, kibice, piłkarze i otoczenie, nabrali trochę klasy. Powinniśmy jej mieć więcej, jako ludzie, którzy chcą się bawić w ten typ rozrywki, jakim jest futbol.

Czytaj więcej: https://gazetakrakowska.pl/jaroslaw-...45084601#sport
Dlatego ja tego człowieka bardzo szanuje, bo uważam go, że on przerasta swoją inteligencją i wiedzą zdecydowaną większość ludzi z tzw. środowiska piłkarskiego w Polsce i potrafi bardzo świetnie zdiagnozować problem kalkulując i podejmować odpowiednie decyzje logicznie i na chłodno a nie pod wpływem ideologii emocji itd.

Tantal napisał(a):Wyświetl post
No więc według mnie nasz Król jest na drodze do umiejętnego rozdzielenia ziarna od plew

Chce zachować ultrasów, jednocześnie nakładając bardzo ostre sankcje na bandyterkę. I absolutna zgoda regan, że sprawa jest bardzo trudna i trzeba działać chirurgicznie, żeby nie wylać dziecka z kąpielą. Tylko, że do tej pory nie robiono właściwie nic. Teraz jest duża szansa - medialna nagonka, poparcie znacznej części trybun i fachowcy, którzy chcą się do tego profesjonalnie zabrać, według wpisu Królewskiego w skali całej Polski. Jak nie z nimi i nie teraz, to kiedy?
Ja postawie nawet taką tezę teraz, że WSH w obliczu swoich problemów, rozbicia ekipy, zmniejszającej się struktury, braku poparcia kibiców, konfliktów wewnętrznych i nagonki medialnej na nich, to oni na ten moment zrobią dość spory krok w tył i sami się usuną trochę w cień. Nie wiem na jak długo ale myślę, że przez najbliższy czas nie będą na świeczniku.

Przecież cokolwiek się teraz stanie to idzie na ich konto i doskonale o tym wiedzą, że każda próba zakłócenia porządku to z imienia i nazwiska oni są podejrzani. Problem jaki teraz jest, to czy wniosą flagę Sharks PDW i tyle.

Dlatego też uważam, że nie należy wojować śladem Łysego Jacka by nie zrażać do siebie reszty kibiców, bo to tylko utrudni usunięcie raka a nie pomoże.
Ostatnio edytowane przez regan : 07.02.2019 o godz. 19:06.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując