Wyświetl pojedynczy post
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.02.2019, 17:41
Jak czytam te dzisiejsze mejle to zastanawiam się w jakim świecie żyją niektóre osoby z forum . Nie ma świata idealnego !!!! Jest tylko realny ! Stadion Wisły nie jest miejscem naprawiania świata . Tu przychodzą naprawdę różni ludzie , z różnym światopoglądem , z różnymi pomysłami na życie (nie zawsze zgodnymi z prawem ). I tak było jest i będzie . I tacy ludzie są na trybunach C ,D,E itd . Spotykamy się na stadionie aby kibicować Wiśle . I każdy ma do tego prawo . Powiem szczerze , wkurza mnie demonizowanie trybuny C jako siedliska wszelkiego zła . Powiem prywatnie , mam m.in 2 synów , z których jeden własnie skończył studia a drugi kończy za rok . Od lat chodzą/chodzili na C i , dziwne , wyrośli na porządnych ludzi .
Oczywiście , nie jestem idiotą i wiem że na C są też ciemne sprawy . Ale , jak widać , jak się trzyma od nich z daleka to można spokojnie "ultrasować" . Doskonale wiem też że niektórzy z C działają w tzw .dilerce .
Ale to zazwyczaj dzieje się poza stadionem .

Dlatego dla mnie minimum które wymagam i oczekuję to :
-ZERO MIESZANIA SIĘ JAKICHKOLWIEK GRUP KIBICOWSKICH DO ZARZĄDZANIA KLUBEM
-ZERO TOLERANCJI DLA HANDLU NARKOTYKAMI NA STADIONIE
-ZERO TOLERANCJI DLA JAKICHKOLWIEK ZADYM NA TRYBUNACH (bójki , rzucanie racami ,itp)

I zgadzam się , że jeżeli jakiekolwiek rzeczy z tych powyżej pojawiłyby się włąsnie teraz to na pewno nie wpłynie to korzystnie na wizerunek klubu.
Natomiast szukanie problemów że ktoś coś krzyknie , powiesi jakąś flagę to, wg mnie , tendencje idealistyczne mocno odległe od realnego życia . Tak samo jak dyskusja o tym co różni ludzie/ grupy kibicowskie robią poza stadionem . Jeśli robią coś złego niech się zajmie nimi policja i prokuratura . Na stadion przychodzi się dla Wisły a nie do oceny postaw życiowych 10 , 20 czy 30 tysięcy ludzi zgromadzonych w jednym miejscu .
Jeśli akceptują moje minimum to nic mi do nich (oczywiście , jak każdy ,mam też nieodpartą chęć obrobienia określonej części ciała poszczególnym osobnikom )
Odpowiedz cytując