Wyświetl pojedynczy post
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2019, 14:03
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...594.1538224014

Cytat:
tego co pan mówi wynika, że Wisła, która się właśnie jak baron Muenchhausen wyciąga za włosy z bagna, nadal najbardziej jest zagrożona przez tych, którzy się uważają za najprawdziwszych wiślaków.
Pewnie, że mamy obawy. Czy nie znajdzie się taka grupa na trybunach, dla której w takim momencie najważniejsze będzie zaprezentowanie samych siebie i jakichś swoich pozdrowień. Czuję, że 90 procent kibiców na stadionie będzie zaangażowanych w pozytywny doping. Ale są też niewiadome. Oczywiście ja dopuszczam, że każdemu kibicowi może się coś wyrwać, bo piłka to emocje. I przekleństwa przełknę. Byle nie leciały cały czas, bo jako wychowawca młodzieży jakoś się nie mogę z tym pogodzić. Derby Krakowa są dla mnie czasami przerażające. Zamiast wspierania własnej drużyny, zabawnej kpiny z rywala, jest czasem tylko wielki bluzg.

Były jakieś ostrzeżenia ze strony tych, którzy zostali odsunięci od wpływów w klubie?
Dostawałem różnymi kanałami sygnały, że może być na tym pierwszym meczu domowym różnie. Ale wierzę w to, że wszystkim zależy na dobru Wisły. I każdy kto ma Wisłę w sercu wie, co trzeba robić w najbliższej rundzie. Bo pamięta, gdzie byliśmy na przełomie roku. Skazywani na czwartą ligę, na upadłość. Teraz jesteśmy daleko od happy endu, ale jednak już w innym miejscu.

Te sygnały o których pan mówił, skąd płynęły?
One dotyczyły tych kibiców, którzy do tej pory byli najaktywniejsi, jeśli chodzi o doping. Znamienne, że na ten moment najmniej osób kupiło karnety na trybunę kibicowską, C. Czy ta trybuna będzie opustoszała? Nie wiem. To będzie test, kto chce wspierać Wisłę, kto nie. Jest wielu młodych ludzi zafascynowanych tymi, którzy dotychczas mieli wpływy na trybunach. Ci ludzie pewnie są teraz skonsternowani, nie bardzo wiedzą co mają zrobić. I my też nie wiemy, co zrobią, czy pójdą z nami czy nie.
Więcej: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...przekazac.html
Czekamy na pierwszy mecz.
Odpowiedz cytując