szprotson napisał(a):

wiesz wolfy ,jak chcesz sie bawic w wypomianie to masz racje. Smialem sie ze Stolarczyka jak go zatrudnili, czas pokazał ze sie pokajałem i go przeprosiłem.
Ty natomiast od poczatku stawalem murem za rzadami Marzeny Sarapaty, i pisalem o niech peany, jak mowilismy ze są wały i wyszlo to po pierwszym audycie, to ty pisales ze nie widzialas papierow wiec w to nie wierzysz. Dawales pełne poparcie tym wałom ktore sie dzialy a osobom ktore byly przeciwko O tym ze Malecki nie bedzie napastnikiem to tez mam przypominac?
zadalem proste pytanie, co to znaczy poprawnie (innymi slowym po czym uwazacie ze nie bedzie Danielem Brudem) plus - charakterystyka pilkarz. Jaka odpowiedz otrzymałem?
A to ze sprzedalbym PP za 250 tys euro od kopa to prawda i dalej sie tego trzymam.
|
Nie dawałem poparcia wałom, ja po prostu nie rzucam oskarżeń i nie obrażam jeśli nie mam dowodów/ powodów. Niektórym wystarczy plotka i priv od filipskiego.
To nie jest pierwszy raz jak się wieśniacko przyp. do piłkarza lub trenera zanim ten zaczął grać/trenować.
Pytałeś czemu niby miałby się przebić - z tego samego powodu co każdy inny zawodnik debiutujący w Ekstraklasie. Ma talent, przeszedł selekcję, nie spalił się w tych kilku meczach w których dano mu wystąpić. Stolarczyk widzi w nim potencjał, nie tylko on zresztą. Tyle że nikt nigdy nie da gwarancji, bo tu liczy się jeszcze głowa, zdrowie i zwykłe szczęście. Jak mu jakiś kretyn połamie nogi albo pójdą mu więzadła krzyżowe to fakt, nic z niego nie będzie. Ryzyko zawodowe, niestety. Jak osiądzie na laurach to też może się obudzić dopiero za pięć lat w Pogonii albo Wiśle Płock. Idąc tym tropem należy zaorać drużyny juniorskie.
Porównywanie z Brudem do niczego nie prowadzi, za czasów TF selekcja to była patologia. Teraz nikt nie trzyma piłkarzy którzy nie rokują. Takie głupie "śmieszkowanie" (a później morda w kubeł jak zawodnik się sprawdzi) jest patologią tego forum.
Zwróciłem na niego uwagę podczas meczu PP z Lechią, kilka razy obserwowałem go w innych meczach. Uważam że ma potencjał. Nie napiszę tu analizy jego gry, jeśli o to chodzi bo mi się zwyczajnie nie chce. Nikt nie jest nieomylny ale sugeruje się od niego i pozostałych młodych zawodników przez najbliższy rok odwalić. Szanse że któryś będzie od kopa wymiatał są nikłe, ale w dłuższej perspektywie czasu na pewno nam się to opłaci.
Acha, zapomniałbym - nie mamy innego wyjścia. Kadra ledwo starcza na jedenastkę, na ławce będzie wielu juniorów. Detal, wiem, ale warto go wziąć pod uwagę.