Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2019, 16:36
Nepotyzm itp to nie kwestia ekonomi tylko ideologii, zlodziejstwo itd tak samo. Jesli ktoś ma zasady i honor to tak nie będzie robił. Także nie trzeba zajmowac się podatkami aby osądzić złodzieja.
Równie dobrze można powiedzieć, że podział na lewicę czy prawicę ekonomicznie jest bez sensu... bo co mnie obchodzi czy mam dobrze bo jest socjal albo mam dobrze bo jest wolność i nie ma zamordyzmu podatkami i sam sobie moge zarobić?

Po prostu ważne jest aby bylo dobrze. I finansowo i światopoglądowo. Żeby nikt nie kradł, nie oszukiwał, żeby był szacunek do ludzi i potepienie oszustów i zdrajców.
Nie uważam, że rozmowa na tematy ideologiczne to sa tematy zastępcze. Jednak każdy ma jakiś pęd do tego aby świat był taki jak jego wizja. Np ktoś jest taki tolerancyjny, że lubi pederastów z dildosami, którzy są na swoich marszach to będzie walczy i prawa pederastów, ale komuś się nie podoba to musi jakoś protestować aby tego nie było.
I to nie sa tematy zastępcze, tylko nasze życie. Jak nie będzie się świat urządzony na Twoją wizję, to tamci urządza świat na swoją, a wtedy będziesz mial promocje aborcji, "róbta co chceta", naplyw imigrantów, zamachy, śluby pedałów, adopcje dzieci przez nich, tropienie wszędzie homofobów, ksenofobów itd. Czy tego chcemy na pewno? To wszystko jest za granicą i dochodzi do absurdalnych sytuacji przez to, do przykrych sytuacji również.

Na zachodzie ogarnęli dobrze sferę ekonomiczną, ale zaniedbali ideologiczną. Czy tam na prawde jest tak fajnie? Bo dla mnie śluby pedalstwa, łażenie za rekę na mieście, getta muzułmańskie wcale nie sa takie fajne i bym nie chciał Polski gdzie w sylwestra się gwałci kobiety albo gdzie tradycją noworoczną jest palenie setek/tysięcy samochodów jak we Francji.

Podsumowując, wszystko musi się zgadzać, i kasa, i ideologia i zasady. Kasa bym powiedział nieważne jak, ważne aby żyło się dobrze, zasady, takie aby zlodzieje, oszuści i zdrajcy nie mieli praw publicznych aby mącić ludziom w głowach, aby pajace jak z TVNu czy TVP nie ogłupiali ludzi i żeby nie sieli swojej propagandy żałosnej ze ślepej miłości do prezesa jednego czy drugiego a ideologia? Każdy ma swoją.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.