Wyświetl pojedynczy post
Valencia
Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2019, 12:41
Cytat:
Najbardziej lewicowy? Sorry, jeśli ktoś nazywa KODziarzy radykalną lewicą, to śmiech na sali. Faktyczna lewica, czyli jakieś Razem, środowisko Krytyki Politycznej albo teraz w jakimś stopniu Biedroń to akurat się z dala od bieżących przepychanek trzymają, a czasem nawet chwalą PiS za 500+ czy inne rzeczy (swoją drogą nic dziwnego, w końcu wg korwinistycznej definicji mamy obecnie najbardziej lewicowy rząd 3RP )

Nie jestem fanem emerytalnych bojówek z KOD-u ani lewicy, jednak takie bezmyślne rzucanie hasłami typu lewica, prawica tylko pokazują wiedzę na temat polityki na poziomie tabloidowym...
@Szewa to nie ja wymyśliłem ten podział, dostosowałem się jedynie do języka własnie tej grupy ludzi którą na tą lewicę się kreuje czyli szeroko rozumiane środowisko PO. Jak sami wielokrotnie akcentowali odcięli konserwatywne skrzydło w PO po to aby zostać tą lewicą albo się na nią kreować. Możesz mi wybaczyć ale KODy czy inne dziwne akcje utożsamiam z działaniami PO. Czyli są poniekąd sterowani przez ta "lewice" jak sami siebie nazywają. W tym kontekst w jakim to opisałem trafniejsze byłoby określenie " Najbardziej radykalny elektorat PO " i mogę oddać Ci tu rację.
Ten "umowny" podział na lewice czy prawice powstał po rewolucji francuskiej i jest generalnie nie aktualny. Wątpliwe albo jest rzadko spotykane aby gdzieś na świecie istniały partie czysto lewicowe czy czy czysto prawicowe.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 03.02.2019 o godz. 12:58.
SKAWINA