Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2019, 10:28
A to jest takie dziwne, że w temacie politycznym pisze o lewakach? Boli cię to? Ja proponuję iść do lekarza bo widac boli cię ten temat, nic konstruktywnego nie napiszesz ale mimo wszystko tu wchodzisz i nasrasz jakiś post, nie wiadomo po co.
Dla mnie podział w Polsce jest na prawicę i lewicę. Jest obóz prawicy (nieważne czy da się sztywno dopasować dana grupę do tego określenia) czyli PiS, Kukizy, Korwiny i inni i obóz lewicy czyli PO,Nowoczesna i reszta szlamu.
Boli Cię dupcia przez to?
Moją miłością do bliźniego się nie przejmuj. Na pewno z tej miłości nie skorzysta żaden zdrajca i wróg mojej Ojczyzny ani żaden oszust w stylu ogórek czy oszołom w stylu Pawłowicz. Wiem, ze Ty bys chciał aby katolicy wystawiali swoje dupy i dawali się dymać w imię dobra i miłości do świata ale nikt nie jest głupi i nie będzie na gówno mówił, że jest czekoladą po to aby lewaki mu na glowę wchodziły.

A jak cię boli to mówienie lewaki to kolejny przykład, atak na Ogórek. Jest to zwykla robota lewaków. Przecież nikt normalny w nocy nie przychodzi żeby osaczyć jakaś kobitę i coś jej pokrzyczeć. Ot zebrało się lewactwo, prawdopodobnie z KOD czy innych obywateli RP albo jakiegoś gówna i zrobiło akcję.

Cytat:
Polecam oddać swój głos na Pana Gwiazdowskiego.
I niestety będzie to głos stracony. Oddany na czlowieka, który znowu jest nowy w tym rozdaniu, który nie dolącza do grupy tylko chce ten 1-2% głosów zabrać dla siebie - nie wiadomo po co. A nawet jakby wszedł do sejmu to będzie pionkiem jak Kukizy. I sam się zaora albo zaorają jego i partia sklecona na prędce nie wytrzyma do kolejnych wyborów. I teraz pytanie czy rzeczywiście sensowne jest głosowanie na ludzi, którzy
a) wyłaniają się na kilka miesięcy przed wyborami - wszystko robione na przypał
b) mają tak marginalne poparcie, że nie zrobią nic
c) dzielą się na x obozów - konserwatyści, liberalowie, narodowcy itd
d) jak się lącza to wiadomo, ze się rozpadną bo jak sam mówisz mix Winnicki - Liroy czy Mikke wypalić nie może

Niestety prawda jest taka, że jeśli chodzi o konkretne zmiany w Polsce to jesteśmy w czarnej dupie. Te oddolne ruchy nie mają ani mediów za sobą, ani odpowiednich liderów (najlepiej jednego lidera, który wszystkich scali i będzie trzymał za mordy), ani szerokich struktur, ani pomysłu na rządzenie czy rozwój dalszy. Zwykłe bicie piany i tyle. A bez tego co napisałem wyżej, to będzie to co od 30 lat z Korwinami. Cały czas 1-3% i co wybory to łudzenie się, ze coś się zmieni i marnowanie potencjału wyborców.
Przykładowo taki Korwin. Tyle co on głupot już powiedział i tyle co gasił swoje poparcie jak tylko wyskakiwało do góry (wtedy się zaczyna gadka o niepełnosprawnych czy Hitlerach) to ten człowiek już dawno powinien być zepchnięty na pobocze i nikt na niego głosować nie powinien ani koalicji nie tworzyć. Bo wiadomo, że nie dość, ze nie gwarantuje nic wielkiego to wręcz... gwarantuje, że nic wielkiego na pewno nie będzie z nim u sterów.

I to jest przykre, że tak jest ale to prawda. Jestem pewien, że kolejne 20 lat to będą rządy ludzi wywodzących się z PO-PiSów i ich środowiska. Różne kombinacje ale zawsze narratorem będą ci ludzie i oni będa rozdawać karty. Może jak się zmieni mentalność i jedno pokolenie umrze a wejdzie w jego miejsce kolejne to wtedy będzie szansa na dobre wyniki dla ludzi z poza układu. Tylko tu trzeba lat, pracy oddolnej i zmiany mentalności. A każdy z tych politykierów o tym zapomniał i się liczy polityka i ich ego a nie realna zmiana za ileś lat.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 03.02.2019 o godz. 10:40.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.