Jaroo1 napisał(a):

Kumaci sa teraz w takiej sytuacji ze jak tylko dadza powod to mozna ich eliminowac zakazami stadionowymi ze stadionu wiec moga jedynie w odwecie gnoic swoich na osiedalch. Nikt nie będzie plakal za WSH ani SKWK nikt tez nie nabierze sie juz na zbieranie setek tysięcy na murale muzeum czy mega oprawę, nikt oprocz jakiegos tysiaca czy 2 tys osob juz sie w bojkoty bawil nie bedzie. A wiec na moje oko jeśli klub nie ulegnie terrorowi WSH to mamy dwie opcje. Albo Wisle stricte piknikowa -i to jest latwe do zrobienia bo wystarczy ustalic zasady i dawac zakazy jak ktos je lamie- za brakiem zorganizowanego dopingu wielu tez nie zaplacze albo mamy dp wyboru wyciąganie sie z tego gowna i odcinanie sie od patoli ale nadal stawianie na oprawe ultrasowska meczu. I to juz jest trudniejsze bo musza pikniki tez się nauczyc pewne rzeczy rozumiec i akceptowac i musi ktos pociągnąć ta ultraske a tu moze przeszkodzic albo WSH albo jakas glupia wojna klubu z postronnymi ludzmi na C i zakazy dla calego sektora. Wtedy może byc to obraza dla kibiców i powód do bojkotu. Takze dla mnie o ile zarzad bedzie chcial walczyc z patola to ma do tego poparcie teraz ale tez musi madrze to robić i wtedy nie narazi sie normlnym ludziom. Jesli tak będzie to moga powoli eliminowac patologie a patologia bez kasy z klubu czy kasy z SKWK z opraw itd sama sobie da spokoj bo to już nie będzie kura znoszaca złote jaja a i na zakaz sie będzie mozna zalapac bezwzglednie np za bicie swoich braci po szalu jak kiedys na meczu z Piastem bodajze i już sie jest wyputowanym no ale to musi klub przestac wspolpracowac z latola. Teraz moim zdaniem karty rozdaje klub bo WSH i SKWK straciło wiarygodność i poparcie kibicow. A bez nich sa tak samo przegrani jak wtedy Bednarz bez tego poparcia.
PS mialo nie byc o Bednrzu i mi sie wpieprzyl na koniec
|
Nie wiem kto, ale ktoś w tym temacie ładnie to opisał, dlaczego ultrasi nie są wstanie funkcjonować bez WSH. Nie są wstanie bo nie jesteśmy sami w mieście, a jak się nie mylę cracovia nie zamierza odpuszczać.
Nie zmieniajmy świata bo i tak nam to nie wyjdzie, spróbować odsunąć na ile się da WSH od kasy klubu i tyle.
Polecam film skrzydlate świnie jak ktoś nie widział, w tym filmie tworzyli właśnie taki idealny lukrowany klub, widzę że niektórzy (nie piszę akurat o Tobie) dokładnie tak by chcieli.