Wyświetl pojedynczy post
Knopers
Junior Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2019, 02:19
Dla mnie wszystkie ruchy transferowe Wisły w tym okienku są na plus. Pomijając oczywiście kwestie kontraktów rozwiązanych z powodu zaległości. Sprzedaż Kostala i Imaza dobra sprawa, wiadomo, ze sportowo mniej, ale... Kasa dla klubu plus w zamian Klemenz i Bury, w dodatku ten drugi grac będzie pół roku "za darmo". Wygląda na to, że obrona jest solidnie zabezpieczona.

Peszko. W tym wypadku chciałbym, żeby podążył droga Brozka, Wolskiego czy Stilica (pierwszy powrót do Polski). W sensie odbudowy formy/nazwiska w Wiśle. Jeśli ma ambicje pokazać się, udowodnić, że jeszcze potrafi grać, będzie dobrze. Atmosfera w szatni powinna pomóc i dać mu pozytywny impuls. Poza tym, Peszko decydując się na przejście do Wisły wie z jakimi problemami boryka się klub, wiec raczej tu chodzi o możliwość grania i sprawy ambicjonalne. Samo jego przejście obarczone zerowym ryzykiem, w końcu tylko wypożyczenie, a i nie wiadomo jaką część kontraktu pokrywa Lechia. Cóż, ma swoje lata i to może być w tym wszystkim największy problem, ale czy musi? Jakby nie patrzeć doświadczenia nie można kupić.

Drzazga, jak było pisane wcześniej w innym temacie, jest wzmocnieniem składu, choć można z tym polemizować. Ja nie zamierzam. W naszej lidze dużo nie trzeba by błyszczeć, tudzież zaskakiwać, w co 2-3 meczu. Z tego, co pamiętam dobre uderzenie z dystansu. W sparingach coś tam próbował klepać. Ograny w 1 lidze, parę bramek. Być może fakt, że dostanie teraz prawdziwą szansę, da mu jeszcze większego kopa. Nie wiem czemu, ale widząc go na boisku kojarzy mi się Rooney hehe. Najlepiej jakby powtórzyła się sytuacja, jaka miała miejsce z Pietrzakiem. Wrócił z Zagłębia, gdzie grał słabo, po czym okazał się czołowym lewym obrońcą ligi... Trzymam kciuki za niego.

Na końcu, patrząc na sytuacje klubu i ruchy kadrowe, to nie można niczego więcej wymagać. Szanujmy to, co jest.

Pozdro.
Odpowiedz cytując