Wyświetl pojedynczy post
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2019, 17:18
regan napisał(a):Wyświetl post
Nie masz kompletnie pojęcia o strukturze środowisk kibicowskich na Wiśle. Nie wiesz co to jest WSH jak funkcjonują jacy tam są ludzie, kto tam ma wpływ na co itd. Nie wiesz kogo chcesz sie pozbyć z klubu kogo ze stadionu. Uzywasz sformułowania "obrońcy kiboli" czym stygmatyzujesz wielką masę poczciwych kiboli w tym mnie (ja już zresztą jestem pol kibol-pol piknik ) Poprostu mylisz pojecia. Dla ciebie nie ma różnicy pomiedzy ultrasem fanatykiem a bojówkarzem. I nie chodzi o twoje zdanie tylko o twoje błędne przekonania ale ty i tak jak już pisalem wyzej nie jestes w czołówce farmazoniarzy na ostatnich kilu stronach tego tematu więc wyluzuj

P.s Ja jestem w tej grupie, którzy od początku twierdzili, że Jadczak powiedział to co wszyscy znający temat mniej więcej wiedzieli od dawna. Natomiast nie podobał mi sie sposób realizacji(koloryzowanie) i termin premiery tego reportażu, gdyż jeszcze nie miałem świadomości, że Sarapata jest tak bardzo umoczona w ten proceder. Wtedy mało kto miał taką świadomość i krytykowało się go ze względu na to, że godzi mocno w wizerunek klubu, który i tak był prawie na dnie. Ale poza tym każdy kto sie coś tam orientuje wiedział jaka była prawda jak np. to że, Sharakany po meczach robiły non stop imprezy na kilkadziesiąt osób w gabinetach prezesowskich w budynkach TSu. jak na walnych głosowaniach w SKWK dawali chłopakom "do zrozumienia" że możecie sobie oczywiście głosować, ale będzie jak my chcemy po czym Wesoły miał rzucić legitymacją itd itd itd. Ich wpływ i decyzyjność była wiadoma od dłuższego czasu. Natomiast całe szczescie pycha arogancja i pazerność na hajs wtrąciła ich za kraty. Na szczescie oczywiście dla Wisły i dla żydów . Tam są teraz w tym srodowisku duże tarcia, grupa jest rozbita czołówka siedzi zaraz ktos kogos sprzeda i po WSH. Wiec albo nowe rozdanie albo nie istnieją. Wiec nie ma co sie obawiać zadymy na następnym meczu, bo to jest bardzo mało prawdopodobne.
Sorry ale Twoja odpowiedź to takie zwykle pier...... , taka mowa trawa . Mógłbym to dokładnie odwrócić i pojechać Ci takimi samymi ogólnikami udowadniając że to Ty nic nie wiesz . Zero merytorycznej odpowiedź i ani jednego przykładu na to , że się mylę , czego nie wykluczam ale oczekiwałbym konkretu .Nie twierdze , że tym żyje ale akurat środowisko kibiców znam dosyć dobrze .Swoje lata spędziłem w tym gronie .Doskonale wiem co to jest WSH a to , że nie znam osób decyzyjnych o niczym nie świadczy i nie ma kompletnie znaczenia . Nikogo też nie chce się pozbywać z klubu ani nikomu nie chcę zakazywać bycia kibicem Wisły .Jedyne czego oczekuję to to , że Ci ludzie zrozumieją do jakiej sytuacji doprowadzili i jak są odbierani i że będą się potrafili zachować ,jeśli Wisła leży im faktycznie na sercu . Niech na chwilę chociaż ubiorą długie spodnie i staną na wysokości zadania i usuną się w cień . Nie mów mi też co myślę i jakie mam przekonania .Zapewniam Cię , że doskonale rozróżniam bojówkarza , ultrasa i bandytę . I doskonale też wiem , że wielu z tych naszych bojówkarzy a nawet część ultrasów zapragnęła być bandytą bo to takie fajne i cool była na naszym stadionie .....
A temacie Jadczak Twoja odpowiedź to już jakiś totalny bełkot . Tutaj faktycznie mogę się przyznać , że nic nie rozumiem . Bo nie cholery z tego postu nie mogę wywnioskować w jaki sposób jestem wtyczka Jadczaka i nie mogę też zrozumieć czy w końcu wg Ciebie od miał racje i pisał prawdę czy też nie . Bo w jednym zdaniu zarzucasz mu pisanie pierdół i przytaczasz przykłady potwierdzające jego informację . Weź się zdecyduj ..... Ja też nie wiedziałem , że to tak wygląda i też uważałem że facet koloryzuje ale w pewnym momencie stało się oczywistym , że niestety miał rację co jak widać do Ciebie nadal nie dotarło .
Kończe ta dyskusję bo widzę , że to strata czasu .
Odpowiedz cytując