Wyświetl pojedynczy post
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2019, 00:22
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ajax, nikt tu głupi nie jest i nie myśli, że chuligani będa flag pilnować itd
Dla mnie po prostu są druzgocące Twoje i Tobie podobnych ludzi wpisy. Nie wiem skąd wy się bierzecie. I nie mam na myśli nic złego ale przecież nawet ten wasz zbawca Leśnodorski wie, że chuligani są, będą i że w sumie bez nich ten interes się nie kręci, ten Lesnodorski o dziwo z chuliganami umie się dogadywać hehe
Także to jest paradoks, że Wy tak krzyczycie na chuligankę a wszyscy co siedza w tym sporcie rozumieją pewne prawa, tak jak mówiłem wyżej, współgrają w tym wszystkim. A ci co sie rzucają to źle kończą (ITI, Osuch, Bednarz) i czy się to komuś podoba czy nie, to tak jest.
A gdzie ja stwierdziłem, że chuliganie np w Barcelonie nie istnieją. Po prostu są zmarginalizowani i nic do gadania nie mają.

Taki dziwny ze mnie człowiek, że pomimo tego, że wiem, że złodzieje i inne gangusy były i będą w przyszłości nie oznacza to automatycznie, mam się z nimi zgadzać, popierać ich działania czy tolerować. Po prostu w przeciwieństwie do Ciebie zdaję sobie sprawę, że bandytka wycierająca sobie gębę wyższymi wartościami i machająca sztandarami jest szczególnie niebezpieczna. I nie są to ludzie z którymi należy negocjować pomimo tego, że już po tysiąckroć udowodnili, że Wisłą się dla nich nie liczy tylko własne interesy i portfele. Myślę, że powinieneś sięgnąć po biografię Chamberlain`a

Serio będziesz zniżał się do zagrywek typu mój zbawca Leśniodroski więc muszę się z nim zgadzać? Szanuje człowieka to oczywiste, to że Ty nie jesteś w stanie popatrzeć dalej niż nienawiść pomiędzy młodzianami no cóż zastanów się o kim to kiepsko świadczy.

Chuliganie niech się ograniczą do klepania się po lasach to ich sprawa, to nikt miejsca na stadionie im nie zabierze. Ale jestem taki dziwny, że uważam, że promowanie dilerów narkotyków i świętowanie morderstwa konkurencyjnego gangu na trybunie nie jest niczym ani wskazanym ani dobrym.

Przykład Bednarza jest kiepski ponieważ czas pokazał jednoznacznie kto w tym sporze miał rację. Bednarz niestety zastosował nieprzemyślane metody. A i ludzie polecieli w większości jak w dym za gangusami machającymi flagą Wisły.

Po prostu jestem winny tego, że widzę gdzieś tam iskierkę nadziei na normalizację tego wszystkiego.

I trochę przykro, że człowiek potrafiący składnie się wypowiedzieć jest w stanie bronić bandyterki i twierdzić, że mentalność tych ludzi może się zmienić.

Otóż nie może. Zakładam że w sporze SKWK vs Bednarz byłeś za delfinami. Widzisz gdzie to zaprowadziło klub. Jeśli teraz nie odetniemy tego problemu za kilka lat spotkamy się dokładnie w tym samym miejscu z tym samym problem.

A jeśli Ci mityczni honorowi chuliganie, którym na klubie zależy naprawdę istnieję to po prostu sami usuną się w cień pochowają swoje flagi i zajmą się swoimi chuligańskimi sprawami w ciszy. Będą niczym męczennicy chronić nas w ciszy przed całym złem świata bo w końcu przecież zależy im na klubie oraz braciach po szalu
Odpowiedz cytując