Wyświetl pojedynczy post
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2019, 22:45
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
ten wasz zbawca Leśnodorski
Nasz zbawca ? A nie Wisły przypadkiem ? Tym zdaniem sam się zaszufladkowałeś i nikt już tego nie musi robić . Kim ty jesteś , że rościsz sobie prawo do nazywania kogoś Januszem ? Chcesz komuś dopiec i pokazać jaki jest malutki ? A ty wielki Jaroo znawca tematu w ogóle łaskę nam robisz , że raczysz nas oświecić ?
Wyobraź sobie , że obecna frekwencja na Wiśle a nawet szerzej , sympatia dla Wisły w mieście to zasługa właśnie tych pogardliwe przez Ciebie nazywanych Januszy i pikników , którzy nie żyją w mrocznym świecie gangów , maczet i narkotyków . To oni oglądając Wisłę zdobywającą seryjnie mistrzostwa Polski , grającą w pucharach zaszczepili miłość do niej wśród swoich dzieci . Widzę to wśród wszystkich moich znajomych . Widzisz , może ciężko Ci w to uwierzyć ale nie każdy żyje w patologicznej rodzinie czy środowisku i nie każdy zostawia takie rzeczy do wykonania dresom na osiedlu . Większość normalnych ludzi stara się wychować swoje dzieci ... normalnie . Mojemu synowi to ja zaszczepiłem miłość do Wisły a nie chłopcy w dresie i z maczetą w ręku .
Ja dawniej tez byłem aktywny na dziesiątce , jeśli wiesz co to było , i też darłem japę , zdarzały się nawet bójki i różne głupie rzeczy ale były jakieś granice . Nikt z tego nie robił religii i nikt nawet nie próbował idiotycznie tłumaczyć , że Wisła bez tego sobie nie da rady . Nie mówiąc już o tym , że nikomu się nawet nie śniło , że rywalizacja między nami a żydami przerodzi się w jakąś pieprzoną wojnę Tutsi z Hutami gdzie maczeta będzie decydowała o tym kto jest lepszy .
Po wywiadzie na Weszło z Królewskim i Wisołockim wstąpiła we mnie nadzieja ale jak czytam te "mądrości" jedynego posiadającego wiedzę tajemną Jaroo to zaczynam znowu mieć wątpliwości . Co raz bardziej zaczynam wierzyć , że jednak może wam się udać .....możecie faktycznie doprowadzić do upadku tego klubu . A ja nie jestem urwany z choinki i na Wisłę chodzę od wielu lat i trochę znam te klimaty , to pomyśl co o tym musi sądzić taki przeciętny człowiek ? Jaki on może widzieć sens aby to ratować za wszelką cenę ?
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 13.01.2019 o godz. 22:52.
Odpowiedz cytując