Wyświetl pojedynczy post
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2019, 20:51
Jaroo że chuliganka będzie to ja też wiem doskonale i nie musisz mi tego tłumaczyć . Natomiast pieprzenie , że klub musi być od niej uzależniony to już trochę za dużo . Chodzi o to żeby chuliganka nie rządziła klubem i nie wtrącała się w jego funkcjonowanie bo to nie ich rola ani poziom intelektualny . Kiedyś nie było sharksów i Wisła istniała a ludzie walili na trybuny bez strachu , że ich żydki nie wpuszczą na stadion . Po za tym odróżnijmy chuligankę kibicowską od zwykłych bandytów i morderców . Chcesz mi powiedzieć , że kumple Miśka zaszlachtowali "człowieka" w moim imieniu albo po to abym bezpiecznie wszedł na mecz ? Skończ pierd.olić , proszę Cię ! To właśnie przez takie działania w mieście jest niebezpiecznie bo nie wiesz czy akurat nie znajdziesz się w złym miejscu kiedy JG będzie chciał wziąć na kimś rewanż . Ultra i chuliganka jest nierozerwalną częścią piłki nożnej i to wiemy wszyscy ale czas bandytów i morderców musi się skończyć . Dawniej jak wszedłem na złe osiedle mogłem dostać kilka szybkich strzałów i mieć podbite oko albo wybitego zęba .Teraz mogę zostać zaszlachtowany maczetami jak w jakiejś jeba.nej Ruandzie a ty chcesz mi powiedzieć , że to normalne i mam się z tego cieszyć ? Oni mają w dupie klub i kibiców .Oni teraz zarabiają pieniądze wykorzystując klub bo to świetne miejsce imprez masowych gdzie mają świetny rynek zbytu . Liczy się kasa nie klub . A nasi poszli nawet krok dalej i postanowili jeszcze wzbogacić się kosztem własnego klubu .Osiągnęli najwyższy level . Nie mam nic przeciwko ultrasom i drobnej chuligance ale nasi sharksi się sami skompromitowali bo chcieli czegoś więcej . Nikt więc nie mówi , że trzeba zburzyć sektor C ale flagi i wszystko co się kojarzy z sharksami powinno zniknąć . Jakby byli mądrzy to dla własnego dobra a przede wszystkim dla dobra klubu sami by na to wpadli i się przeorganizowali , może zmienili nazwę .....ale obawiam się , ze to zbyt wysoki pułap intelektualny i raczej tego nie ogarną .
Czy się to komuś podoba czy nie czasy takich ludzi się kończą . Filipiak pokazuje , że też walczy ze swoją bandą i ma jaja to robić .I jeśli całe środowisko piłkarskie podeszłoby to tego tematu jakoś uczciwie to jest w stanie się pozbyć tego wrzodu . Większość kibiców chce normalnego widowiska , rywalizacji .Większość Cracovii też . To było już kiedyś widać jak pisałem wcześniej po śmierci JP . Ale nawet wtedy te matoły z bojówek czekały żeby to s.......ić bo bez tej wojny oni tracą rację bytu . Ale właśnie wtedy widać było jaka jest skala normalny kibic versus bandyta . Tych ostatnich to garstka na tle całej reszty . Niestety garstka dominująca . Ale wszystko kiedyś się kończy i mam nadzieję , że obecna sytuacja w Wiśle po części przyczyni się do tego .
Odpowiedz cytując