|
Jaro albo spałeś 20 lat i się właśnie obudziłes albo w innym Krakowie mieszkasz albo siejesz propagande. Nie mam sił i ochoty na internetowe sprzeczki ale jakie chodzenie kanałami? Jakie bronienie Januszy przez karkow. Ja jako stadionowy janusz bardziej boje się ze dostane w gębę na stadionie od karkow ze smutnymi minami niz jak chodze sobie codziennie po mieście czy ide czy jade na mecz z widocznymi barwami.Ostatni raz kiedy mnie zaczepil ktoś na mieście to chyba z 15 lat temu jak mi cygany z tulipanami skroily 20 zeta jak wracalem z gimnazjum. Frekwencja na cracovi nie jest przypadkowa. Im praktycznie już nikt nie kibicuje co dobitnie pokazały ostatnie derby. Jak braknie Filipiaka cracovia zniknie. Więc jak wg Ciebie ta garstka ludzi miala by zdominowac Kraków czy całą malopolske i nie tylko bo na mecze zjeżdżają sie ludzie zewsząd. Polonia to też wg mnie nie trafiony przykład. Kto będzie kibicować klubowi który pałęta sie gdzieś po klepiskach kiedy zaraz obok ma marke z pięknym stadionem, na boisku gwiazdy ligi, rok w rok mp, ostatnio lm. To tak jak u nas Hutnik też zasłużona marka może mniej jak Polonia ale też w pucharach grali itp no i co teraz. Są w 3 lidze. Ileś lat siedzieli w czwartej. Nikt ich nie gnebi a praktycznie ich nie ma a to wszystko ze względu na tragiczny poziom sportowy a nie dlatego że są stlamszeni przez silniejszych.
Ultrasi są potrzebni i porządani i ja uwazam ze jest wielu chłopaków na trybunach którzy poradzili by se z dopingiem i oprawami równie dobrze a nawet lepiej niz obecni którzy to organizują ale zeby tak się stało najpierw musieli by mieć taką możliwość a do tego trzeba całkowicie odciąć sie od bandytów. Miejsce bandytów jest w więzieniu.
|