|
Po pierwsze ja tutaj nie mówię dlaczego Polonia upada sportowo i finansowo tylko mówię o Polonii tej teraz i tej z przed upadku. Chodzi o klimat kibicowski gdzie Polonia jest gnojona, niezaleznie czy w ekstraklasie czy IV lidze.
Po drugie mam krytyczne zdanie na temat WSh. To chyba każdy tutaj widzi. Po trzecie gadanie, że ktoś chce aby chuligani rujnowali klub jest debilstwem. Po czwarte prosta sprawa:
a) brak ekipy H w klubie (tu większosć ma wyjebane na chuligankę, narko biznes i maczety, ok, spoko) =>
b) przejmowanie osiedli przez żydów bo skoro nie będzie H to nikt o zdrowych zmysłach nie będzie się przeciwstawiał ekipie innej (tu już chyba część nie ma tak wyjebane) =>
c) brak ruchu ultras zorganizowanego (no chyba, że dla was krzykniecie raz na 10 minut na meczu u siebie to też jest ruch ultras) = brak opraw, brak dopingu, słabsze liczby wyjazdowe (tu już część osób ma wyjebane w te oprawy z racami itd ale ogólnie w taki czysty ruch ultras już nie ma wyjebane do końca, nawet piknikom się podoba kulturalny doping, fajne, miłe oprawy) =>
d) nie będzie po prostu komu działać. Wymarłoby wszystko od dopingu zorganizowanego, po flagi, oprawy itd bo ktokolwiek by się zajął tymi sprawami to by został rozkminiony i przez żydów i by było po nim
e) zostałyby same pikniki na meczach bo jeśłi ma nie być nigdy ekipy to by nikt się nie angażował bo po co? Skoro i tak jedyny efekt angażowania się to stawienie czoła w pojedynkę Jude Gangowi, bo przecież na Wiśle ma H nie być.
Także wasze myślenie jest tak ograniczone i krótkowzroczne, że szok. Oczywiście lata 90te to nie są. Można chodzic na mecze bez opraw i dopingu itd ale to też nie o takie kibicowanie chyba w tym wszystkim chodzi. ultraska dodaje smaku temu wszystkiemu i jest wyrazem miłości i szacunku do klubu. Bez chuliganki nie ma ultraski bo jednak banda musi pilnować wszystkiego. Silą rzeczy każdy kto chce działać musi mieć bandę. A jak nie to zostanie zgnojony do cna. Jak wam się takie coś podoba to ja nie wiem.
Mówicie, że kibicujecie Wiśle i takie by było fajne życie w kanałach, wszystkie osiedla pro żydowskie, ludzie w barwach sracovii na mieście, rozkwit kibicowania na Kałuży, krojenie Wisły na skalę o jakiej się nikomu nie śniło? Jasne, że chuligani mają swoje interesy i też nie są aniołami stróżami, którzy każdego bronią i jak oni są to każdy się może czuć bezpiecznie... ale samo to, że ma się ekipę stanowi, ze każdy 2 razy się zastanawia czy atakować Wislę/cracovię czy Legię bo wie że może czekać go odwet. W Krakowie każdy się zastanawia czy chce wchodzic do tej rzeki zwanej chuliganką, ultras czy nawet piknik bo wie z czym to się może wiązać. A jakby nie miała jakaś drużyna ekipy H to w prostej linii prowadzi to do braku kalkulacji przez wroga. Wtedy taka cracovia by nas jechała aż miło bo co by ich złego miało spotkać? Nic. Więc by leli każdego ile się da i gdzie się da. I na pewno przlożyłoby to się na życie niejednego piknika, niekoniecznie podczas meczu ale w dni powszednie lub dni meczowe, na pewno Kraków byłby inny bez chuliganów, któregoś klubu.
Takze się zastanówcie czy dobrze myślicie.
I przykład Polonii jest tutaj idealny. A przypominam po raz kolejny, ze oni H mają. A mimo wszystko są tak zgnojeni i zmarginalizowani w Wawie. Opluć Polonistę w Warszawie każdy moze bo to takie śmiecie dla każdego, ale podnieść rękę na Legionistę w Wawie to się tam mało kto odważy. Jeśli chcecie takiego Krakowa dla Wisły to żal mi was. Polonia posmiewisko na mieście, na meczach, słabi ultrasi, słaby doping. Normalnie niby XXI wiek a jak lata 90te. I jeszcze raz dla tych co nie rozumieją - nie mówię o Polonii teraz, po spadku, tylko ogólnie, oni zawsze byli deptani i byli zerami.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|