Wyświetl pojedynczy post
Szelu_BRW
Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2019, 01:54
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Słuchajcie, jak nie będzie H w klubie to będą wszędzie gonieni Wiślacy. Fajnie jest mówić, że to nie lata 90te albo, ze ktoś mentalnie tkwi w 80tych ale ja myśle, że podzielenie losu Polonii Warszawa, która jest w Warszawie a jakby jej nie było to wcale takie fajne nie jest Jeśli chcecie chodzic po kanałach, chcecie żeby miasto było w barwach Cracovii, żeby jej kibice się obnosili ze swoimi szmatami po mieście, żeby Wisła istniała tylko na meczu u siebie a na wyjazdy jeździła garstka to gratuluję wam. Wisła to nie jest tylko 90 minut meczu ale ogólnie całe życie. Warszawa jest tutaj przykładem jak dominacja jednej ekipy może zgnoić i zeszmacić kibiców drugiego, równie dużego klubu.
I uwaga, to wszystko się dzieje w XXI wieku, to nie sa lata 80/90te. I to się dzieje pomimo, że jest w Wawie też jakaś ekipa H na Polonii. Jak wy byście chcieli egzystować w ogóle bez ekipy to mnie bardzo zadziwia.
Dokładnie. Co więcej jeżeli już poruszyłeś temat Warszawy to moim zdaniem "stylu" kibicowania powinniśmy się od nich uczyć. Był kiedyś taki szalik "ultra weekend" (nomen omen zerżnięty od chłopaków z Tifo, którzy zerżnęli od weekend offender) który pokazywał idealnie o co chodzi w ruchu ultras. I co by tu o Ledżi nie mówić to robią to niemal perfekcyjnie. No i + za przyjęcie na trybunach angielskiej mody typu Stone Islnad, CP Company, WO itd...

Rience napisał(a):Wyświetl post
O dobry przykład Polonii, która w Warszawie nie istnieje, wytępiona całkowicie przez Legie, zmarginalizowana, ośmieszone, opluta. Polonia, nie obchodzi nikogo. W tym samym miejscu "kibice" chcą widzieć Wisłę.
Jedyne miejsce gdzie w Waw spotkasz czarne koszule to Muranów, a dokładniej stadion Polonii... Tylko i wyłącznie przed i po meczu. Ciekawostka jest taka że miałem kiedyś w okolicy kontrakt i bardzo zainteresował mnie fakt gdy 2 gości wdało się w bójkę, która była następstwem dyskusji "Który jest większym i lepszym Polonistą"... Brzmi znajomo, prawda?
Powód: Anegdotka o Polonii
Ostatnio edytowane przez Szelu_BRW : 13.01.2019 o godz. 01:58.
Odpowiedz cytując