Wyświetl pojedynczy post
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2019, 10:12
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Sprawa ze Stechertem jest moim zdaniem absolutnie kluczowa także dla zrozumienia tego co się dzieje obecnie. Tylko, że o ile rzeczywiście wydaje się być bardzo prawdopodobne, że akcja z Meresińskim od samego początku była zaplanowana albo jako sterowanie nim z tylnego siedzenia (a jak się zrobiło zbyt gorąco należało przejąć kontrolę osobiście) albo po prostu jako część objęcia SA przez TS i wjazdu na "białym koniu" tak Stechert to dla mnie całkowita zagadka.
Moja pierwotna teoria była taka, że cyrk z Kambodżą to kolejna część tego samego spektaklu. Czyli, że Marzena celowo i umyślnie sprzedała SA zawodowym "sprzątaczom", których jedynym zadaniem było maksymalne zaciemnienie sytuacji.
Tylko, że jeśli chodzi o sposób działania Stechert był dokładnie tak samo zaplanowany jak Vanna. Powiem więcej, na pierwszy rzut oka Stechert wyglądał zdecydowanie bardziej wiarygodnie. Tylko jeśli to przerażenie Sarapaty na tamtejszej konferencji prasowej było prawdziwe a nie udawane to kto się krył za Stechertem wtedy i kto stał za Vanną teraz? Bo moim zdaniem to jedna i ta sama osoba.
Dla mnie to też kluczowa sprawa i nie wierzę w taki zbieg okoliczności.
Pytanie kim jest Hartling: wg mnie wygląda na zwykłego przekretasa, oferta od niego wpłynęła wcześniej, może tylko Vanna był podstawiony ?

Może nieznany przekręt ze Stechertem natchnął kogoś do podstawienia Vanny?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując