Wyświetl pojedynczy post
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2019, 18:23
Jeśli mamy mieć jakąś szansę uratować ten klub to trzeba porozmawiać z piłkarzami i poprosić zdecydowaną większość kadry I zespołu o rozwiązanie dotychczasowych kontraktów z zrzeknięciem się dalszych pensji,z wyjaśnieniem im,że jeśli rozwiążą w PZPN-ie to i tak już nigdy tej kasy nie zobaczą,bo klub upadnie. Wiem,że brzmi to absurdalnie,ale wszystko jest teraz absurdem. Moim zdaniem jeśli się nie znajdzie przez te kilka dni inwestor gdy Wisła nie ma zobowiązań wobec takich zawodników jak Arsenić na kilka lat to na pewno nie znajdzie się gdy będą zobowiązania na przyszłość wobec kilkunastu. Być może na wiosnę udałoby się zdobyć kilka punktów i udało utrzymać grając juniorami plus kilku starych wyjadaczy typu Brożek, Boguski, Wasyl.

Druga kwestia to posprzątanie wszystkich połączeń z SKWK i WSH co mam nadzieję się właśnie dzieje.
Jeśli te warunki zostaną spełnione to kupimy czas do końca marca na poszukiwanie inwestora,co może być zbawienne w obecnej sytuacji. Szanse na inwestora i zastrzyk gotówki w ciągu następnych kilku zapewne są mizerne przez zawirowania z tą zasraną umową o warunkowej sprzedaży akcji,bo być może Ci frajerzy szykują się do sądowych rozstrzygnięć o akcję spółki.
PS. Zapomniałem jeszcze,że trzeba lobbować w urzędzie miasta za nowymi, korzystniejszymi zasadami najmu stadionu albo jakimś sponsoringiem o którym pisał chyba Knura
Ostatnio edytowane przez blanco : 08.01.2019 o godz. 18:42.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując